Ruveyd_a kizlar abimin düğünü olacak bizim adetlerimizde gelin bohçası götürürüz geline kiyafetmis veya ev için kullanılacak eşya alınır kıyafet çok alındı bende başka bişey alayım diyorum kardeşi olarak benimde almam lazım siz olsanız ne alırdınız
Deletedmom_36 Ruveyd_a Ya birsey sorucam nerelisiniz?Sizde nisanda kiz tarafi erkege nisanda giymesi icintakim elbise alirmi?
Mrs_Mert Ruveyd_a nevresim takımı falan gibi tekstil ürünleri olabilir. Yoksa bornoz takımı vs. Öyle şeylerden mi bahsediyorsunuz
Maviii_balonnnn Ruveyd_a mesela bizde lif patik havlu elbise iç çamaşırı ayakkabı falan ama hepsinden 10 veya 15 tane
Baakpnr- Ruveyd_a siz de şöyle bir bohça yapın kendiniz 🥰 içine ev içi terliği, iç çamaşırı takımı ve ya pijama gecelik takımı , parfüm , makyaj malzemesi, çanta , Havlu , çorap , patik vs yani bu şekilde bişiler alıp güzel bir bohça hazırlayabilirsiniz 🥰
3_bebeli_ana Deletedmom_36 bizim var öyle birsey .. Gelin görmeye gelirken getirirler erkek tarafı. Kiz tarafı da güvey denir bizim orada o nü görmeye giderken götürür yenge teyze hala akraba eş dost birer tepsi eşya koyar içine iç çamaşırı günlük koyafet terlik ayakkabi havlu aklınıza ne gelirse
Mrs_Mert Ruveyd_a gelin bohçası bizde de oluyo ama genelde kişisel eşyalar oluyo. Yani makyaj malzemeleri, kıyafet, çamaşır, havlu, yazma falan gibi klasik şeyler. Ev eşyası gitmez ama siz hem gereksiz fazla bişey olmasın hem eksiği giderilsin diyorsanız sunum seven birisiyse sunum taşları var öyle bişey olabilir. Başka aklıma bişey gelmedi ☺️
Ruveyd_a Baakpnr- onlarıda annem aldı desem 🙈düşünüyorum düşünüyorum ama yok hep alındı eli boş gitmekte olmaz bizde mutfak eşyası olsa nasıl tuhaf olurmu
Baakpnr- Ruveyd_a hayır hiç olmaz kesinlikle . Bence ihtiyacı olan bir şeyi öğrenin ve onu alın 🥰 paketini kurdele falan ile süslersiniz 🥰
bal_kizin_annesii Ruveyd_a benim kayınavlidem sırmadan stelottaya model yaptırmıştı sende öyle bişe yapabilirsin
eymenzeynep Ruveyd_a bohçaya mutfak eşyası konulmaz. 1 takım kıyafet 1 takım iç çamaşırı, kapalıysa başörtü, lif,patik, parfüm, makyaj seti,terlik ve tarak alıp koyun. Evet bunlar yeterince olabilir ama bohçanın münasibi bunlardır.
sademinannesi eymenzeynep erkek tarafı olduğunuz için mutfak eşyası biraz absürt olur o yüzden siz klasik bohça hazırlayıp koysanız daha iyi olur
eymenzeynep Baakpnr- alınsada yapılır bohçanın aslı budur diye biliyorum ☺️ Gerçi bana çeyizlik birşeyler alınsa daha sevinirdim 😂😂
Ruveyd_a Mrs_Mert aynen bide gelinin annesi olmadığı için ceyizde hem yardımcı olur eksiği giderilsin diye mutfak eşyası diye dusunmustumde
Mrs_Mert Ruveyd_a onu düğün hediyesi gibi ekstra olarak düşünebilirsiniz bence. Ya da gelinizle konuşun ne daha iyi olur onun için sorun. Belki farklı bişey söyleyecektir bi eksiği vardır
Gesibaglari Ruveyd_a örme şal konulabilir, benim.bihcamda vardı el emeği 3-4 renk şal vardı. Bunların ya lafında arkadaşların diğer saydığı seyler. Mutfak rüyası hiç görmedim Bohçada, sac duzlestirici falan olabilir, epilasyon aleti olabilir