Vrl Kızlar merhaba bebeğim bugün öğlen menenjit aşısı oldu sadece alnı sıcak diğer elleri ayakları yanakları normal ateşini ölçüyorum 36.8 çıkıyor alnına bakarak ateşi var diyebilir miyiz?
Serpiltoprak21 BuzluKahve çünkü menenjit aşısından aşıdan altı sat önce ve altı saat sonra verilmesini önerilir çay kaşığıyla
BuzluKahve Serpiltoprak21 kim öneriyor bunu? 🙄 5 tane menenjit aşısı yaptırdım. Ateşi çıkmadıkça müdahale etmedim. Çıkınca da hemen ilaç vermedim, kendin düşürmeye çalıştım. Aşı ateşinde mümkün olduğunca ilaçla müdahale edilmemeli ki aşı görevini yapabilsin.
Serpiltoprak21 BuzluKahve bunu doktorlarımız öneriyor 1.si ikincisi üslubunu azıcık düzeltmen gerekiyor sert konuşuyorsun 3.sü sen vermiyorsun diye bir başkasıda vermeyecek anlamına gelmez ecet dediğinde de haklı olabilirsin ama ben kendi doktorumun önerfiği şeyi paylaştım senin doktorun önermemişte olabilir tabiki
BuzluKahve Serpiltoprak21 Doktorlarımız demişsiniz ama ben sağlık ocağı hemşiresi dışında ateşi olmayan çocuga ilaç ver önerisi duymadım hiç. Canımlı cicimli yazmayınca üslubum sert gelmiş olabilir size, yapacak bir şey yok. Tarzım bu.
Serpiltoprak21 BuzluKahve sağlık ocağına devlet aşısı yaptırmaya dahi gitmedim çok başarılı alanında uzman birdoktorumun tavsiyesi sizede saygı duyuyorum ayrıca bende sağlık mezunuyum azıcıkta olsa bir bilgim var diye düşünüyorum teşekkür ederim yinede
idilolo Serpiltoprak21 benim doktorum da söyledi, ateşi çıkarsa calpol ver diye, ben de dün yaptırdım biraz mızmız ve hafif ateşi var verdim calpol. Sizin dediğiniz doğru 👍🏻👍🏻