Pashador15
Merhaba, çocuğunuz henüz okula yeni başlamış yani oryantasyon aşamasında.
Kızının okula gitmek istememesi, sizi özlediğini, arkadaşlarını sevmediğini söylemesi bunların hepsi oryantasyonun bir parçasıdır. Okula, öğretmenine, arkadaşlarına henüz alışmadı bu yüzden gitmek istememesi çok normal. Bir de önceden başlamış olan çocukların olduğu, her türlü düzenin, kuralın oturduğu bir sınıfsa gerilmiş ve kendini ait hissetmemiş olabilir. Ya da bunların hiçbiri değil gerçekten sadece sizi özlüyor olabilir.
Bir çocuk sorunsuz şekilde iki gün okula gitti diye alıştı diyemeyiz. Her çocuk farklıdır kimi çocuk kolay adapte olur, kimisi de belli bir süreç ister. Kızınız ilk gün güle oynaya gitmiş olabilir bu onun okula alıştığının göstergesi değildir.
Zaten en korktuğumuz öğrenci tipi okula ilk günler bayıla bayıla gelenlerdir😊 Bayıla bayıla büyük bir beklentiyle geliyorlar çünkü herşey onların istediği gibi olacak, istediği zaman anneyi görebilecek, istediği zaman evine gidebilecek, evdeki saltanat orda da devam edecek diye beklerken bambaşka bir ortamla karşılaşıyorlar ve bu durum hoşlarına gitmiyor. Lafı çok uzattım ama ben okulla ya da arkadaşlarıyla ilgili bir durum olduğunu düşünmüyorum. Genelde böyle durumlara çocukta ayrılık kaygısı ve adaptasyon zorluğu sebep oluyor.
Siz okula gitmesi konusunda kararlı olun, evde sürekli okuldan bahsetmeyin ve bu konuda öğretmeninden destek alın.