Yavuzuannesi2012 Sevgitkn oğlum 6 buçuk aylık. 1 su bardağı suya 1 tatlı kaşığı pirinç unu 1 tatlı kaşığı irmik 1 tatlı kaşığı tam buğday unu koyup pişiriyorum. Ocaktan alıp ılıklaşınca içine yarım muz (başka meyve de olabilir) koyuyorum. 1 tatlı kaşığı da pekmez koyup weriyorum. Oğlum çok seviyor. Pirinç ununun hiç bir vitamin değeri yok. Bu yaptığım çok sağlıklı ve oğlum severek yiyor.
Sevgitkn Yavuzuannesi2012 canım benim afiyet olsun miniğe mis gibi tarif ellerine sağlık bende şimdi yaptım muz evde olmadığı için elma ve pekmez koydum 😄
Deryaa4319 Sevgitkn bunun bebeğin beynine yararı değil aksine zararı olduğunu bilseniz keşke kilodan başka bşeye işe yaramıyoru
Tontisimm 1,5 yemek kaşığı pirinç ununa 100 cc su ekliyorum biraz koyu oluyor içine piştikten sonra keçiboynuzu özü koyuyorum o kıvamını dengeliyor ve tatlı yapıyor
Yavuzuannesi2012 Sevgitkn canım mevsimene göre istediğim meyveyi koy ☺️ Ben bazen armut koyuyorum bazen şeftali bazen karışık meyveler koyuyorum 🤗
Sevnurr Sevgitkn pirinç ununun sandığınız gibi pekde besleyici bi özelliği faydası yok. Ruşeym yada irmik de kullanabilirsiniz ama bebeğiniz beş aylıkmış önce sebze meyve tahıl diye giderseniz daha iyi sonuç alırsınız ek godaya geçiş aşamasında
Sevgitkn Sevnurr ben vermemeye kadar verdim epeyce araştırdım pek bir faydası yokmuş bebelerin kof kilo yapar diyo tüm doktorlar. Vitamin değerli olmayan çocuğuma bir yararı olmayan şeyi neden verim ki yoğurt veririm meyve suyu veririm şuanlık yeter. Zaten zamanı gelince herşey yicek
Incidemir Sevgitkn valla ben bi denedim su ile yaptim 5 ayligiz anam nasil tatsiz biswy o ya ben yiyemezken evlat nasil yesin dedim sonra icine kayisi yogurt pekmez koydum milkshake gibi oldu tadi cidden guzel oldu 😂 19 yillik asciyim binlerce yemek yaptim ama bu bebeklerin yemek olayinda tum bilgiler sifirlandi ya😂😂😂 mavikadin diye bibsite var 10 tarif vermis pirinc unu ile ki bence gayet guzel cesitli ama benim bebegi tok tutmadi yogurt uyku yapar gece ver uyumadan mamayi dediler anam sabah 5 oldu halen kipir kipir dellendik kudurduk oynamaktan helak olduk en son halida sizmisiz ana kizn😏
Sevgitkn Incidemir canım ben vermekten vazgeçtim prinç ununu ya hiç bir faydası yokmuş sadece kof kilo yapar diyo doktor. Hiç bir vitamin değeri yok diyor onun yerine yoğurt ver meyve suyu ver yavaş yavaş zaten zamanı gelince herşey yicek diyor o yüzden ben vermicem prinç unu oğluma yaramayan bir şeyi neden verim ki
Eymenulus Sevgitkn bence küçük degil ben pirinç unu ve kaşık maması ve devam sütü veriyom yese herseyı verırı herhalde çünkü dıger oglum 6yaşında hıcbırsey yemıyor buda öyle olur dıye korkuyom yese keske herseyı
Annesininprensesi Sevgitkn hayır ya kim dedi onu😂 keçi sütü anne sütüne en yakın süttür ben kızıma hep ondan alıyorum severek yiyor