fatma_erva Bebeğime ilk defa kıyma vericem ama nasıl vereceğimi bilmiyorum. Bayramdan olan kıyma var buzlukta acaba birşey olmuşmudur onu çıkartıp versem bide nasıl pişirip ne şekilde vermem gerekiyor hiç bilmiyorum bebeğim 8 aylık bilgilendirir misiniz anneler.
Woody fatma_erva 6 aylikken başlamıştım kiymaya Çift cekim, kavurup buzluga atmıştım. Parca parca her corbasina koyuyordum.arada da kofte olarak veriyordum. Ilk köfte verdigimde suda haslamistim. Sonra izgara seklinde veya az yagda pisirmeye basladim
Lulemom fatma_erva doktor kuzu kıyma ve çift çekilmiş olacak demişti. Yani bayramdan kalanla yapma. Hem çok geçmiş üstünden. Haftalık olarak al
Birceninannesi fatma_erva ilk tercihiniz mümkünse kuzu kıyma olmalı. Onu bulamıyosanız yağsız dana çektirin taze taze. Çift çektirirseniz daha rahat yer. Başlangıçta çorbalarına katabilirsiniz. Avucunun ortası kadar kıyma yeterli olcakatır. Haftada 3-4 gün verin. Sonra yerse kuru köfte, sulu köfte vs gbi çeşitlendirirsiniz
Fmercan Ben sebzelerle beraber bazen tek başına köfte yapıp eline veriyorum, ya da çorbaların yemeklerin içine koyuyorum o şekilde yediriyorum
Edasel Bende kızıma 7-8 aylıkken vermiştim normal kavurupda kaşıkla o zaten ağzında eveleyip yutabildi kolaylıkla yanında yoğurtta vermiştim, köfte olarak rahat yiyememişte veya tarhana çprbasına ekledim öylede çok sevdi..
limonkolonyasi fatma_erva çift çekilmiş kuzu kıyma küçük küçük corbalarina atabilirsiniz sebze yemeklerine veya kofte yapıp verebilirsiniz