HamzasMomy Mrb. Kızlar. 3 yaşındaki oğlum nezle grip gibi birsey belkide korona bilmiyorum. Bugün doktor iburamin ve calpol verdi. İburamin günde 2 defa. Calpol malum 4 saatte bir verilebiliyor. Sorum bu ikisini aynı anda verebilirmiyim? İburaminin içindede ağrı kesici ibuprofen etken maddesi var yani dolven. İki ağrı kesici ateş düşürücü aynı anda veriliyormu? 2 defa ateşli havale geçirdik yanlış yapmaktan birseyleri geç yapmaktan çok korkuyorum 😔
maysa-19 HamzasMomy ikisinin de ateş düşürücü özelliği var.bence iburamin kullandığında calpole gerek yok iburamine rağmen ateş düşmezse o başka.bide doktorlar da özellikle saglikocaginda ne için götürsen o calpol illaki yazıyorlar.
Teemo07 HamzasMomy yüksek ateşten dolayı acile gittik. Sonrasında Doktorumuz muayene etti. Calpol, iburamin, bir de bağışıklık güçlendirici verdi. Calpol ve iburamin arasında 4 saat olacak şekilde verin dedi. Alarm kurmuşum hatta, ona baktım şimdi. 4 er saatle bir ondan bir ondan verdik 2 gün boyunca. Atlei hiç çıkmadı tekrar.
Seymanur9 HamzasMomy bizde iki hafta önce korona yüzünden kullandık calpol pek işe yaramadı onu vermeyi bırakıp iburamin zeroyla devam ettik o baya etkiliydi
HamzasMomy ikikizannesi bende öyle tahmin ediyordum. Ama işte havale geçmişi olunca kafam karıştı. Tskler cevabın için
Furug Iburumin cok guclu zaten onu verince calpole gerek yok,dun ben calpol verdim dusmedi iburumin verdim sabaha kadr rahattik.. benim merak konum Macrol verdi antibiyotik onunla iburumin kullan dedi sorun olur mu?
HamzasMomy Furug onu hiç bilmiyorum. Antibiotik vermedi bize. Ama kullanılıyor olması lazım iburamin bilmiyorum ama calpol kullanılır heralde. Iburaminde ek başka bir ilaçta var çünkü
Wolverine Furug hayır sorun olmaz antibiyotik kullanımiyla beraber iburamin kullanabilirsin. Calpol- dolven dönüşümlü kullanılması da yüksek ateş varken kullanılıyor. Biri diğerinin yerini tutmuyor, iburamin ibuprofen yani soğuk algınlığı için, ama saat aralığı en az 6 saat olmali. O yüzden ek calpol kullanılıyor. Çünkü 6 saat içinde yüksek ateş dusmeyebilir
HamzasMomy Teemo07 işte böyle bi açıklamayı yapmadı sağlık ocağındaki doktor.. Tskler cevabın için çok açıklayıcı oldu
HamzasMomy Seymanur9 bizde nezle gibi ama ikisinide reçeteye yazınca şaşırdım aynı andami acaba diye.. Tsk ederim cevabin icin
Sonsuzmutluluk HamzasMomy kullanabilirsiniz ikisinin etken maddeler farklı biri parasetamol biri ibufrofen etken maddeli ama ikiside ateş düşürücü. İburamin soğuk algınlığında da etkili aynı anda gerek yok
HamzasMomy Sonsuzmutluluk ateş düşmezse aralıklı kullanicam. Aynı anda vermek kafamı karıştırmış malum bazı doktorlar pek açıklayıcı olmuyor.. Tsk ederim cevabin icin
Sonsuzmutluluk HamzasMomy ateş düşmezse üstünü incelt ve duş aldır eklem yerlerine ılık bez koy ellerini yüzünü ayaklarını ılık suyla yıka. 1 diş sarımsağı iyice ez 1 tatlı kaşığı bal ve 5 6 damla limonu karıştır yuttur mutlaka iyileşene kadar.
Sarpi Doktorunuza sorun eğer verdiyse o şekilde kullanın bence. Benim oğlumda 20 aylık 1 hafta önce ateşi 39.5 altına düşmedi 3 saatte bir calpol ve ibufen dönüşümlü verdik 4 te değil. yani doktorunuz ne diyorsa onu yapın. Ve kilosuna göre ilacı vermeniz gerekir örneğin benim oğlum yaklaşık 13.5 kg calpolu 8 ml ibufeni 6.5 ml vericeksiniz dedi.
HamzasMomy Sarpi dönüşümlü evet kullanılıyor onu biliyorum az çok ama aynı anda dediğim hemen arka arkaya.. Onu çok açıklayıcı olmadı. Kafamı karıştıran iburamin olması pedifen/dolven verse dönüşümlü oluyor. Bakalım iburamini içtik dusmezse 3-4 saat sonra calpol.. Tsk ederim cevabin için