gizem_43 Evet kızlar bu gün doktora götürdük astigmat var dedi 4aylik kızım daha 1yasinda bidaha gelin olmadı gözlük başlarız dedi varmı böyle durumla karşılaşan çok üzüldüm ben kendim de gözlük kullanıyorum bende de var astigmat doktor senden almış dir dedi
Hazalce gizem_43 geçmiş olsun umarım düzelir derecesi kaç 9 aylıkken götürün bir yaşını beklemeden benim kızımda da astigmat var 1 yaşında bakıldı 18 aylıkken tekrar bakalım dendi sonra biz başka doktora götürdük o gözlük verdi şu aralar takmıyor gözlüğünü
Deniz773 gizem_43 benim kızımda 7 aylık doktor astigmat olabilir dedi ama 1 yaşında tekrar gidicez .doğuştan dedi doğuştan olabilir mi ki
minderbob gizem_43 o nasıl doktormuş. Bende hem miyop hem astigmat var çok şükür oğlum sağlıklı görüyor. Astigmat her zaman kalıtsal olacak diye bişey yok. Sizin bebeğiniz çok küçük nasıl anlaşıldı belirtileri neydi ?
Hazalce gizem_43 bebeğiniz küçük değişebilir sonuç damlalı muayene ile kesin sonuç olur ama o da 1 yaşında yapılıyor ben çok post açtım çoğu geçmiş çocuklarında ama biz o şanslılardan olmadık bizim bildiğimiz kimsede yok ama çocuk 7 soya çekermiş genelde astigmat genetik oluyor Muş benim kızımında yüksek daha yükselmesinden endişem büyüdükçe netleşecek herşey
gizem_43 Hazalce astigmat aslında kötü bir şey değil ama konu çocuklar olunca Sanki dünyanın en zor seyi
Hazalce gizem_43 bende bu durumdan çok etkilendim çok küçük olduğu için ne bileyim okul hayatı iş hayatı detaylı düşününce şükür ki gözlükler var ama küçük çocukta göZlük görenler daha acımasız sorular soruyor bu süreç belki geçer hepimiz için ben hala umutluyum 😊
gizem_43 Hazalce Yok ben gözlük kullanıyorum gayet iyi görüyorum benim miyopla beraber astigmat var 3.50
Hazalce gizem_43 gözlüksüz nasıl çok mu bulanık kıZım gözlüğünü çıkarıyor bak sizin 3 derece küçücük çocuk nasıl 3 oluyor dimi şaşırtıcı 😱
gizem_43 Hazalce yaa aslında basit tedavileri var gerçekten çok da Zor bir şey değil ama benim eşim dünden beri kara Kara düşünüyor nolcak diye bende etkileniyorum
Hazalce Düşünsende boş elden gelen birşey yok sadece çocuk göz alanında uzmanlaşmış bir doktor bulun ona götürün diğer ki kontrolde biz öyle yaptık ve göz tembelliği açısından önemliymiş ilk 3 yaş