Sunshinemom 6.ayda tadımlarda sebze olarak havuç,kabak,patates,tatlı patates,balkabağı dışında ne veriyorsunuz? Bunları bitirdim.
nacar5 Sunshinemom balkabağı,avokado,brokoli verdim azar azar brokoli azcık gaz yaptı 2-3 kezden fazla vermedim ama yine vermeyi düsünüyorum
Nursimababy nacar5 Bsy sorucam rahatsız olmazsanız 6 aylıkken günde bir keremi tadım yaptırılıyor yoksa yoksa günde 3 kezmi acaba
nacar5 Nursimababy aynı gün denemediginiz tek bir besini denemelisiniz 3 gün boyunca.. 2-3 sey denerseniz neye alerjisi oldugunu anlayamazsınız.. tmesela 2-3 sebze ya da meyve tadımı yaptıysanız 3 gün kuralıyla ve alerjisi olmadıysa karışım yapabilirsiniz denettirdiklerinizden mesela ben kabak,havuç,yogurt denettim 1 hafta sürüyo zaten bu ücünü denemek için hemen hemen sonra karısım yaptım yedi alerjisi olmadıgı icin sonra baska bi meyve ya da sebzeye aynı kuralla devam ettim ilk basladıgınızda tabi günde 1 tadım oluyor.. ben 5 ay 20 günlükken tadıma basladım suan 6 ay 24 günlük 1 haftadır kahvaltı ve ara öğün veriyorum cok az erken baslamak iyi oluyor tadım uzun sürüyor cünkü🙏🏻
watermelonlove Nursimababy 6 ay ilk 2 Hafta tek öğün sonrasında 8. Aya kadar 2 öğün her besin 3 gün deneniyor sonrasında yeni besine geçiş yapabilirsiniz. Mesela 2 öğüne geçtiniz gündüz yeni besin tanıtımı akşam sizle sofrada daha önce denediğiniz besinlerle birşeyler yedirebilirsiniz. Mesela şuan avakado deniyorum ilk gün sadece avakado 2. Gün muzlu avakado 3. Gün elmalı avakado olabilir ya da avakadolu muzlu pankek diyelim illa 3 gün direk aynı besini vermeseniz de olur tabi yanına ekleyeceğiniz besin daha önce denenmiş yan yana gelince tadı kötü olmayacak şekilde olsun ama ilk gün tek başına verin tadını bilsin sonrasında tek ya da birşeyle birlikte verebilirsiniz. Doktorannenin blogu var Instagram da kızı 10 aylık 6 aydan beri ek hıda sürecini paylaşıyor hikayelerini sabit hafta hafta nasıl ilerliyor inceleyebilirsiniz kendisi de çocuk doktoru çok faydalı bilgileri veriyor ben onu kendime örnek ala ala kendimde uyarlama yaparak ilerliyorum