Elif_Sare28 Herkese merhabalar arkadaslar ben yeni katildim henuz bebegim 28 gunluk forumu takip ediyorum ama aklimdakilere cevap bulamadim. Bebegimin karni surekli sisiyor surekli gaz cikarma kaka yapma ya calisiyor cogu yerde normal diye okudum ama endişelenmeye basladim normal olarak gunde kac kakali bez değiştiriliyor. Biz 4 -5 defa degistiriyoruz komsum fazla oldugunu soyledi kafam karisti. Bilginiz varsa yardimci olurmusunuz😊 benim ilk bebegim 🤷🏻♀️ ne yapacagimi bilmiyorum
Babe Elif_Sare28 daha 40i cikmamis annesi gunde 4 5 kez kaka normal benim kizim da oyleydi.Gaz sorunu biz yasamadik ama burada okuduklarima gore gaz da normal.3 ay kadar suruyormus ortalama.Dunyaya yeni adapte oluyor biraz zaman tani bebegine🌸
Melek_Eymenim Elif_Sare28 bizde 36 gunluguz cok gazi var ve ikiniyor kip kirmiizi oluyo gaz yuzunden uyuyamiyo bide ne kaka yapmsi doyuyomu demk hemsire oyle dedi bna
Deletedmom115 Elif_Sare28 Karın şişliği gazdan kaynaklı gaz damlası vs kullanıyor musun? Ayrıca daha küçük sık kaka yapması normal. Ayrıca gazı olduğu halde bu kadar kaka yapması da iyiymiş normal de yapamazlar pek. Ikınıp morarması vs de normal gazı olduğu için ağrı yapıyordur. Yani bu yaşadığın her şey şuan normal istersen doktora gidip sorabilirsin için rahatlasın.
yamacinannesii Elif_Sare28 ben o aylarda kakasız bez almıyordum canım düşün 10 defa filan. Doktoruma sordum iki günde bir de normal günde 12 ye kadar da normal dedi. Hiç takma. Zamanla düzeliyor benim daha beterdi
Elif_Sare28 Babe 🙏🏻 bende yapiyor diye mutlu oluyordum ama biraz civik yapiyor ve cok zorlaniyir surekli ikiniyor gozunu acinca emzirmek icin uyandirmaya gidince bile ilk olarak ikinmaya calisiyor minigim😅 teşekkür ederim yorumunuz icin 🙏🏻
Elif_Sare28 Melek_Eymenim evet kipkirmizi oluyor uzuluyorum onun icin bazen karni tas gibi oluyor. Bi de 35. Hafta da dogdu kizim biraz zayif doyup doymadigi konusundaendiseleniyorum
Eminer 36 gunluk bebegim 26 28 gunlukken komsum banada demisti cok cis yaparsa kilo almaz cok kaka yapiyo falan ben gittim ebeye danistim gayet normal dedi endiselenecek biseyyokmus ve kiloda aliyo yani simdi ise hafif cisli bez oluyo etrafin sözune pekte dikkate almamak gerekir ilk diye endiseleniyoruz ama dr yada ebe ye danismadan ben kimsenin sözune itimat etmiyorum pudra kullan dediler bana etraftan hep ben ebeye sordum kesinlikle kullanma gozenekleri tikiyo ve bebegin nefesiyle birlikte cigerlerede gidiyo sakin dedi
Deletedmom115 Eminer Aslında bazı doktorlar çiş sayısına bakıyor yani çişini güzel yapıyorsa doğduğu anlamına gelir. Bu da haliyle kilo aldırır.
Elif_Sare28 Deletedmom115 evet doktordan yeni geldim damla verdi ama once rezene ve kimyon u dene dedi bakalim olmadi damlayi kullanmaya basliyacagim 🤷🏻♀️
Farahzeynep Yenidoğanlar 4-5 defa parça parça kaka yapar, 40ından sonra günde 1-2 defa dolu dolu yapmaya başlıyor. Benimki 3 aylık hala gaz çıkarıcam diye bolca ıkınır, alt gazını güZel çıkarıyor, geğirmesi için ben destek oluyorum onu yapamıyor 😂
Elif_Sare28 yamacinannesii him evet doktorda normald dedi 😇 ilk cocuk die tecrübesizlikten endiselenmistim
Caglaa Elif_Sare28 4-5 bez cok normal daha yenidogan. Benim kızım her 2 saatte bi emiyodu ozaman emerken biyandanda yapiyodu hep. Her 2 saatte bi degistiriyodum gece haric gece 4 saat fln oluyodu kaka yapmiyodu fazla gece. 9 defa felan yapiyodu yani. Cok normal oyuzden 😬🤭
Veramm Elif_Sare28 komşun neye göre fazla demiş ilk aylar 8-10 bez değiştiren var günde 4-5 çok normal anne sütü alan bebekler ilk aylar çok sık kaka yapar gazı olmasıda normal endişelenmek yerine nasıl başedebilirim diye düşün masaj yapabilirsin YouTube ta videolar var bununla ilgili açabilirsin onları damla da kullanabilirsin
Elif_Sare28 Veramm zeytinyagi ile masaj yapıyorum her aglamasinda yardim ederek oyle gaz cikarmasina yardimci oluyorum