Minikinmomu bağırsak tepkili bu oluyor işte canım kakada kan ve mukus, gazlı bir bebekse , gürültülü kaka yapıyorsa karın gurultusu oluyorsa bagirsakla ilgili oluyor. Ama deride döküntü kaşıntı pişik egzama geçmeyen konak kızarıklık gibi şeyler varsa cilt tepkili oluyor. Bir de nefes veya hırıltı gibi problemleri olanlar var onlarda solunum tepkili oluyor. Evet hastalık rota virüsü çok kötü aşısı çok önemli ama alerji de hafife alınacak birşey değil o yüzden burada iyi kötü tecrübe edinenlerin yorumunu oku ama kesinlikle kendi bebeginin durumuna göre karar ver canım alerjiyi ne boyutta yaşadığınızı bilemeyiz. Ben iki hafta olmuştu diyete başlayalım 10 gün boyunca kan görmedik öyle olunca çocuk doktoru yapalım aşıyı demek ki kontrol altına aldık alerjiyi kan görmediğimize göre dedi ona güvenerek yaptırdık ama aşıdan sonra 5 ay boyunca kan olayı devam etti devam ettikçe diyet bende işkenceye döndü çünkü sürekli başka şeyler de eklemeye başladım diyete acaba o mu bu mu diye aslında sadece süt ürünleri ve yumurtaymis ama ben aylarca aç bıraktım kendimi işin iyi tarafı sütüm etkilenmedi azalmadı kalitesi düşmedi kızım hep güzel kilo aldı ve gelişti hiç mamaya ihtiyacı olmadı. Şimdi 14 aylık hala emziriyorum çok şükür. Yani demek istediğim ben o kadar şeyden mahrum kaldım ki bu aşının yan etkisi yüzünden kızımı emziremeyebilirdim de sütüm kesilseydi doğru düzgün beslenemedigim için. Zor bir süreç ama geçiyor üzülmeyin Allah kolaylık versin 🌸