Kumsallina24 ilk 3 gün 3’er tatlı kaşığı yedirdim örnek havuç haşladım zeytinyağı gezdirdim ve çatalla ezdim 3 tatlı kaşığı 3 gün verdim sonra patatesi aynı şekilde haşladım zeytinyağı üstüne ve 3 tatlı kaşığı kabak sonra her şeyi böyle az az 3er gün tattırınca yoğurtla karıştırıp verdim genelde günde 1 kere öğlen uykusundan uyanınca verdim arkasından emzirdim zamanla alışınca her şeye yemek yapmaya başladım misal pirinç kabak havuç haşlayıp ezdim yoğurtla yedirdim başka bir gün patates haşladım kuzu kıyma içine kimyon maydanoz kekik koyup kavurup patatesle yedirdim 7. Ayda da kahvaltı vermeğe başladım yumurtanın 4/1 inin sadece sarısı lor peyniri (kendim yaptım) cevizi rendeleyip yedirdim bu arada hiç bir zaman rondo blendir kullanmadım çatalla ya da cam rende ile rendeledim ezdim 1 yaşa kadar yumurta beyazı domates bakla patlıcan çilek dışında her şeyi verebilirsiniz bunları hep çocuk doktorumuz söyledi eğer alerjik bünye değilse dediklerimi yapabilirsiniz ilk sebze püresi sonra meyve sonra bunları yemek gibi kombinleyip verin içine çift çekilmiş kuzu kıyma ekleyebilirsiniz 7-8 ay gibi kahvaltı yemeğe başladığında günde 2 öğün ek gıda verebilirsiniz yani kahvaltı ve öğlen yemek meyve yoğurt gibi sonra kuru fasulye nohut barbunya mercimek gibi tahıllar verebilirsiniz köfte yapabilirsiniz balık yedirmeğe başlayabilirsiniz ama buğulama ya da ızgara olmak şartıyla kızartma değil yani bizim doktorumuz sizin için sağlıksız zararlı neyse aynı şeyler çocuğunuz içinde geçerli demişti şeker tuz un kızartma çikolata tatlı hamur işi paketli gıda hiç biri yok oğlum 15 aylık olucak daha ne bebe bisküvisi ne ek mama ne de başka bir şey bilmiyor gayet gelişimi de iyi bazen sıkılıyor yemiyor zorlamıyorum bir de önerim porsiyonları küçük hazırlayın yemek istemediğinde zorlamayın kendi eline almak istediğinde izin verin benim oğlum hep eliyle yiyor kirleniyor her yer ama daha iştahlı oluyor kendi yediğinde daha çok haz alıyor yani öyle korkulduğu gibi zor bir dönem değil aksine çok eğlenceli güzel onu yerken izlemek