BabyMerttt Oglum 27 gunluk. Hala sariligi gecmedi hastanede yatmadik sadece emzirerek tedavi etmeye calstim ama neden hala gecmedi uzuluyorum
ElaZeyAras BabyMerttt yeterli doyuyormu .nede hastaneye gitmediniz. Benimde kızımda anne sütü sarılığı var 3 aya kadar geçme ben hem meme hem mama veriyordum. Bu sarılık belası yüzünden mamaya başlamıştım.
Betull95 BabyMerttt benimde öyleydi doktor süt sarılığı senin sütünden geçiyor bir kaç ay devam eder demişti ve 3.5 aylıkken falan tamamen geçmişti muhtemelen sizinde öyledir kilo alımı bez sayısı iyiyse korkulacak bişey yok merak etmeyin zamanla geçiyor
Alka BabyMerttt 43 günlük hala geçmedi canım. Bazı anne sütünde fazladan bi madde mi ne varmış o yapıyormuş zararsizmis .öyle dedi doktor .ama.tabi kanına karaciğer bulgularına . İdrarına herşeyine baktı önce . Herşey temiz çıkınca böyle dedi .
Alka BabyMerttt Doyup doymamakla alakası yok seninkinin. Çoğu kişi öyle demiş ama . İlk 2 haftayı geçen sarılık başka biseyden kaynaklanır .seninde idrar kültürü vs. Temiz çıktıysa dediğim gibi anne sütü sarılığı ve zararsiz .
BabyMerttt ElaZeyAras hastneye gttik tabii ki ama yatarak tedaviye gerek gorulmedi degeri dusuyordu evde emzirin yeter dediler. Doyduguna da eminim cunku hem kilosu hem cisli bezi yeterli. Mamaya gerek kalmiyor
Yaseminozklc BabyMerttt ozaman tamam siz bol bol emzirmeye devam edin geçer zamanla inşallah, kaç sinirdaymis sarılığı
ElaZeyAras BabyMerttt zamanla geçecek o zaman annesi aç bırakmamaya bak .sürekli saat tut emzir . Benim bebeğimin anne sütü sarılığı fenaydı asla uyanmiyordu .çok şükür geçti .
BabyMerttt Betull95 mama kullanmadiniz drgil mi? Cevremdekilerin neden hala gozleri sari demeisnden biktim
Deryaaks Benim bebeğiminde üç ay sürdü sarılığı. Sürekli doktordaydım başka bişi olabilir mi diye. İnanın üzülecek bi durum yok. Bebekte sürekli uyku hali olduğu için saat başı ben kendim emzirmeye kaldırıyodum. Kusmasıda vardı hatta doktor emzirmeyle sarılığın ne alakası var iki saatte bir emzir demişti. Nitekim şimdiden kendini bunlar için çok üzme 4 aylığız hiç sorun bitmiyo ☺️
Meleknurunannesi Sizin henüz çişli bez saymanız için erken emzirmek için 2 saati beklemeyin sürekli emzirin emdikten sonra sütü sağıp sağdığınız sütü de verin bu meret kaka yoluyla atılıyor ne kadar kaka o kadar hızlı kurtuluş. Bol bol beslenecek
BabyMerttt Meleknurunannesi daha bugun doktor 3 saatte bir emzir dedi. Fazla emince gaz sancisi olup kusar dedi
bebisimmm1 BabyMerttt bizimki 3ay kadar sürdü. Sapsari olan bebek 3.ayda anca pamuk gibi gerçek rengine döndü.Anne sutunde ısrar ettim ve sukur ki mamaya bulasmadim. Kilo alimi iyi, beslenmesi de iyiyse doktor kontollerini aksatmadan Anne sutune devam edin derim. Sık sık emzirin yani öyle saat filan tutmayin saat basi verseniz bile zarari yok. Uzamis sarılık ise geç bitiyor maalesef. Çok takmayin stres yapmayın(bebek hissediyor gerginligi) degeri yüksek degilse. Gecmis olsun.
Haffuse BabyMerttt benim kizim 25 gunluk ve biz cok siddetli sarilik geciriyoruz, hala gozleri sari, ama zamanla gecicrk insaAllah… Kilo takibi yap, kilo aldikca toparliyor demekmis… O sarilik zaman alicak ama, duzenli beslenmeyle gidecek eninde sonu da🤗
Betull95 BabyMerttt insanları umursamayın onlar susmazlar. Mama kullanmadım emzirdim sadece sizinde kilo alımı iyiyse mama kullanmayın derim bizim değer 12 14 16 arası düşüp çıkıyordu sonra süt sarılığı olduğunu anlayınca doktor takibi bırakmıştı içiniz rahat olsun zamanla geçiyor🙂
BabyMerttt Haffuse size de cok gecmis olsun. Neredeyse ayni gunluk bebeklerimiz. Cok siddetli gecryoruz derken neler var sizde suan. Bir de bebeginiz dogdugundan beri kac gr almis baktrdiniz mi ve sadece anne sutu mu aliyor