Almilamoms cicibebe vermeyin bence. Hem bebeğinize hiçbir faydası yok hem zararlı yani. Sabahları tuzsuz peynir, lor, yumurta sarısı verebilirsiniz. Ben yulaf unuyla ya da keçiboynuzu unuyla un, yumurta sarısı, meyve ve yoğurt ekleyip pankek yapıyordum severek yiyordu. Muhallebiyi bilmiyorum ben hiç yedirmedim zaten bwl yöntemi uyguladığım için genelde hep eliyle tutup kendi yiyebileceği şeyler yaptım. Ama benim naçizane fikrim hazır paketli şeyler vermeyin bebeğinize. Katkısız şey mi var demişsiniz ama inanın var, yoksa da yapın. Benim kızım haftaya bir yaşına giriyor hazır hiçbir şey alıp yedirmedim cicibebe falan hiç yemedi. Ben evde kendim bebek bisküvisi yaptım, bebek ekmeği yaptım. İstanbul’da yaşıyorum eşim tekirdağın bir köyünde tanıdığı var ordan gidip süt alıyor ben o sütü kaynatıp kaymağıyla kızıma tereyağ yapıyorum, yoğurt yapıyorum, peynirini bile evde kendim yapıyorum. Bu yaşıma kadar böyle şeyler bilmezdim istanbul doğma büyümeyim öyle köy evi bile görmüşlüğüm yok ama kızım için hepsini öğrendim içime sinerek yediriyorum. Hala hiç tuz yemedi evimde hep iki farklı tencerede yemek pişiyor baktım böyle zor oluyor biz tuzu bıraktık. Yani bunlar tercih tabi böyle yapın demiyorum size ama katkısız bir şey yok diye bunun arkasına sığınıp hazır gıdaları masumlaştırmayın.