Semihaalp ben özel eğitim uzmanıyım kelimesi sayısı çok az. Biraz üzerinde durmanızda fayda var. Özellikle isteklerini ifade ederken oyun içinde sürekli konuşması için fırsat oluşturun. Ama bu bebeğinize baskı şeklinde olmamalı. Konuşma eğitimi detaylı bir konu buradan uzun uzun öneri yazamıyorum ama üzerinde durmanız gerekiyor. Baktınız kendi çabanız yeterli olmuyor hemen sabahtan öğlene kadar kreş eğitimi ya da oyun grubuna dahil edin. Birlikte kitap okuma yapabilirsiniz. Aynı kitabı bir hafta okuyun. Etkileşimli kitap okuma olmalı netten araştırabilirsiniz. Nesne kartları ile oyun kurun nesne isimlendirme söylenen nesneyi seçme gibi oyunlar oynayın. Ama her hafta 5 kart bu kartlar aynı kart olsun. Özellikle günlük hayatta sık karşılaştığı nesneler ( top, elma, araba..) olsun. Süreli konuşturmaya çalışmak yerine anlamıyormuş gibi yapın yani konuşmaya kışkırtın.( anlamadım annecim söyle hadi. Şimdi anladım ssuuuu istiyorsun. Al bakalım ssuuu gibi. Vurgulayarak model olun.) Ama yapaylaşmadan aşırıya kaçmadan yapın bunu