Nlf Dün oğlumu hastaneye götürdük 1 yaşına girdi rutin kontroller için kan tahlilinde üre yüksek çıktı bu durumu yaşayan var mı varsa nasıl bir süreç izlendi yazabilir misiniz 😢
Ruzz-Batu Nlf ure tek basina bir anlam ifade etmez creatin degeride onemli ure nin yuksekligini su icirerek dusurebilirsiniz kac cikti uresi
BarlasMomm Ruzz-Batu üre düsüklüğünde ne yapmamamiz lazim. Bizde dun kan verdik üre düsük. Daha doktora gosteremedik
Ruzz-Batu Nlf dedigim gibi biraz gun icinde aldigi siviyi arttirin ure referans araliklari 6-20 olmasi gerek kreatinde 0.30-1 biraz siviyi arttirirsaniz dusucektir
Ruzz-Batu Nlf rica ederim buyuk oglumunda bir ara yuksekti ama tuvalet egitimi verdigim donemdi cisini tutuyodu hem tutmasini engelleyip hem siviyi yukseltmistik dusmustu
Nlf Ruzz-Batu artık çocukla ilgili birsey olunca çok korkuyorum gerçekten 😟 ne yapacağımı nasıl davranacağımı bilmiyorum birde böbreklerimizden bir tanesi multikistik displastik böbrek olunca korku daha çok artıyor
Ruzz-Batu Nlf kreatinde yuksek yada cok dusuk olsaydi anlamliydi ama bunu sivi alimiyla dusurebilirsiniz
Ibrahim_06 Ruzz-Batu merhaba benim oğlumun da kan verdik üre ve kreatin düşük çıktı doktor randevum çarşamba günü bilginiz var mı bu konuyla ilgili
Ruzz-Batu Ibrahim_06 kac aylik? Ek gida aliyor musunuz? Gunluk su miktari bebeginizin ihtiyacini karsiliyor mu? Eger sivi alimi azsa dusuk cikabilir ama ne kadar dusuk? Degerleriniz nedir?
Ibrahim_06 Ruzz-Batu 8 aylık ek gıda alıyor ama süt ürünlerine alerjisi var o yüzden yogurt yumurta gibi protein tüketmiyoruz kreatinin referans 30 oglum degeri 20 çıkmış üre de 6 iken oglumun 4.4 çıkmış