midekoruyucu Egeberk patatesi yufkanın içine koyuyon işte bacım neyinin tarifini verek 😁 pişince her börek güzel oluyo zaten 😁
Yazaksami Egeberk ben şöyle yapıyorum az yağda soğanı kavurup haşlanmış patatesi ekliyorum az karabiber tuz iyice kavuruyorum hepsini. Yufkanın her katına süt, yağ, yumurta karışımı sürüp sarıyorum.
gibicibicis Egeberk patatesi hasliyorsun eziyorsun içine tuz Karabiber istersen kaşar peyniri koyabilirsin karistiriyorsun bu kadar yufka seklinide istediğin gibi yapabilirsin ister ortadan iki bol boldugunude uzunlamasına parçalara ayır patatesi koyup rulo şeklinde sar istersen de yufkayi hiç bölme patatesi içine yay yuvarla sonra döndürerek gul şekli ver fırına atmadan önce üstüne yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiyorsun
Egeberk midekoruyucu farklı yapan yada içine farklı lezzet vermesi için birşey koyan vardır diye sordum zaten
Egeberk Buse60 bende normalde öyle yapıyorum ki bayilirimmmda ama un yok malesef :( 😂 neyse aynı şekil sadece yufkaya koyar gibi yapıcam artık
Buse60 Egeberk aynen canm ama yufkanın içine bı kaba süt biraz yağ bı tane yumurta koy içine biraz sür
BarlasMomm Egeberk 1 yumurta, siviyag yada zeytinyagi ve süt karisimi yap yufkanin aralarina sür. En sonda da kalan bu karisimi uzerine sür. Ben hep boyle yaparim
Vuslat23 Egeberk ben soganda kavurup haslanmıs patates eklıyorum az pul bıber kara biber çok az salça ekleyıp bır yufkaya serıp o yuvkayı ıkıye kesıyorum ayrı ayrı yuvarlayıp gül böregı gıbi yanı tek tek pısıncede ustune sarımsaklı yoğurt sahane oluyor