@Elanur11 tabi 10 kelime ancak vardi ama anlamli kullanırdı goz temasi kisitliydi algısı iyidi zeka olarak gerileme olmadi erken yürüdü erken babildayim anne baba dedi sosyallik acisindan zayifti yasitlariyla oyun oynama iletişim sevmez ismine bazen bakardi oyuncak dizer hayali oyun kisitliydi ben calistigim icin kayinvalidem bakıyordu cok tv acmis birde yatkinligi olunca durum agirlasmis sonra ozel dersler qlmayq basladik bastan rapor istemedik 6 8 ay ozel dersler aldi ama maddi olarak çalıştığım halde cok zorlandik sonra onemli olan iyiligi dedik rapor aldik cok fazla tani uymadigi icin hafif otizm olarak verdiler ara cocuk denildi rapor harici haftada 3 biz ozel ders aldirdik arti duyu bütünleme spor ve 3 senedir krese gidiyor hiç boşluk birakmadik simdi allaha sukur cok iyiyiz gelisim testinde gorsel zekamiz üstün cikti 5 yasinda okumaya calisiyor sosyalligide iyi ince motir zayif onun icinde hergun aktivite yaptırıyorum eğitim ve ilgilyle hersey duzeliyor obemli olan erken baslamak cok uzun yazmisim🙈