Merhaba sevgili anneler,
Bu forumu silmiştim 2 aydır kullanmıyordum okuduğum postalardan çok etkileniyordum ,örneğin otizim postlarindan benimde oglum ayni hareketleri yapıyor diye diye kafayı yemek üzereydim ve gerçekten de bir sürü belirtisi vardı velhasıl aylarca doktor randevusu bekledim ilk önce pedopsikiyatri doktoruna sonrada cocuk nörolojisine götürdüm oğlumu ikisi de otizimli değil bu çocuk olamazda bundan sonra hiç endişelenmeyin dediler içim çok rahatladı, çünkü ben kendimi buna inandirmistim öyle olsa bile o benim canım bunu nasıl asmaliyiz yollarını aramak için hemen bir uzmana götürmek istedim. Oglumun belirtileri şunlar di masa etrafında dönüyor dakikalarca kendi etrafindada, fakat adıyla seslendigimizde donup bakar sonradan oyun yaptığını, dönmenin hoşuna gittiğini anladim. Parmak ucunda yürüme kulak kapatma, kelime tekrarı, çamaşır makinesine alakası ve bikac kelimesinin olmasi sadece.
Göz teması cok iyiydi basindan beri,komut alir ,ismine bakar dediğimi anlar ve uygular. Her ay okadar gelişim gösteriyorlar ki ben çocuğumdan cok şey bekliyormuşum bunu anladım ve başkalarıyla kıyas etmeyi bıraktım. Suan hiçbir belirtisi kalmadı. Hala konuşmuyor ama bi 13 kelimesi var taklit eder. Dogdugundan beri çok hareketli bir bebekti bu da beni biraz acaba mi demeye itti. Tv de izletiyordum yemek yerken hiç oturmuyor diye.
Suan içim rahat ve surekli otizime yormaya bıraktığım için mi bilmiyorum hiçbir belirti kalmadı.
Geri bu programi yükleyip bu postu açmak istedim benim gibi ayni dertten yakınan anneler varsa diye kendinize hayati zindan etmeyin ,kesinlikle doktor a gidin ama internette araştırıp ta yorumlamayin çünkü internete göre ve foruma göre her yaptığı şey ona çıkar ve herkesin cocugunun gelişimi farklıdır. Otizimli doğulur sonradan olunmaz tv de anca algısını kapatır gelişimini yavaşlatır dedi doktor buyuzden yasak. Bu arada otizm den ilk suphe ettiğimde oglum 16 aylikti. Doktora gittiğimde 20 aylik ve suan 22 aylik oluyoruz.
Cok uzun oldu hakkınızı helal edin .❤❤❤