1esraaygun_ Emziriyorum ramazanda kızım 3 aylık olacak oruç tutmak sütü azaltır dediler öyle bi durum var mı acaba
2minosprenses 1esraaygun_ sütün kalitesi dusuyormus ben cok arastirdim sonuc olarak bebege yeterli gelmeyebilirmis onun icin oruc tutmadim kaza yaptim 👍
Sermec27 1esraaygun_ benim arkadaşım oğlu 8 aylıkken tutmuş sütünde herhangi bir azalma olmamış benim oğlum da ramazanda 10 aylık oluyor hem ek gıda hem emziriyorum tutacağım ben inşallah iftarda ve sahurda bol bol yenilirse sorun olmaz diye düşünüyorum
Sarem34- 1esraaygun_ Zann-ı galip ile, kendi hayatından veya çocuğunun hayatından korkan hamile yahut zahirü’r rivayeye göre, anne olsun, süt anne olsun emzikli kadın oruç tutmayabilir." (İbn Âbidin, IV, 338)
2minosprenses Sermec27 ama hanimefendinin bebegi cok kucuk daha ramazanda 3 aylik olacak sute ihtiyaci var sizinkiler buyuuk ve ek gida alabilirler 😊❤
Oglununannes 1esraaygun_ 4 ay 16 günlük geçen tutmaya niyetlendim öğlene kadar baktım çocuk çok ağlıyor kırdım vallahi
Sermec27 2minosprenses tabi tutmak zaten zorunlu değil daha sonra da kazasını yapabilir ben bebeğim büyük oldugu için tutmayı düşünüyorum nasip olursa herkes gücünün yettiğince 🥰
lalbg 1esraaygun_ çok araştırmıştım geçen yıl tutmak zorunda değilsin hatta sütüne olumsuz etki yaparsa sevabından çok günahı var☺️
Zambak56 Benım kızım 1 yaşında geçen sene 2 buçuk aylıktı gene tuttum Allah onun gücünü bereketini veriyor zaten tabiki herkes tutmak zorunda değil
Alaranaz 1esraaygun_ Ben hem hamileyken hemde kızım 2 aylıktı galiba onu tam hatırlamıyorum orucumu tutmuştum.Ama sahurda yulaf ve süt karıştırıp yiyordum o çok yapıyordu bende süt göğüslerim şişiyordu.Çok su içiyordum iftardan sahura kadar , allaha şükür hiç sütümde azalma olmadı.Kızım 1 yaşında hala aynı gelir sütüm 🙏🏻 Bence allah onu mükafatını veriyor ❤️