HATIRLATMA BİLDİRİMİ
Abbott, şirketin üretim tesislerinden biri olan Sturgis, Mich.'de üretilen Similac®, Alimentum® ve EleCare® dahil toz formüllerinin proaktif ve gönüllü olarak geri çağrılmasını başlatıyor. Geri çağırma, herhangi bir metabolik eksiklik beslenme formülünü içermez.
Abbott, bu tesiste üretilen toz bebek maması tüketen bebeklerde Cronobacter sakazakii veya Salmonella Newport ile ilgili dört tüketici şikayeti üzerine bu ürünleri gönüllü olarak geri çağırıyor.
Ek olarak, Abbott’un kalite süreçlerinin bir parçası olarak, üretim tesislerimizde Cronobacter sakazakii ve diğer patojenler için rutin testler yapıyoruz. Sturgis, Mich., tesisimizde yapılan testler sırasında, tesiste ürünle temas etmeyen alanlarda Cronobacter sakazakii kanıtı bulduk. Salmonella Newport’a dair hiçbir kanıt bulamadık. Bu soruşturma devam ediyor.
Daha da önemlisi, dağıtılan hiçbir ürün bu bakterilerden herhangi birinin varlığı için pozitif test yapmadı ve test etmeye devam ediyoruz. Abbott, piyasaya sürülmeden önce mikrobiyolojik analizler de dahil olmak üzere tamamlanmış her bir bebek maması partisi üzerinde kapsamlı kalite kontrolleri yürütür. Tüm bitmiş ürünler Cronobacter sakazakii, Salmonella Newport ve diğer patojenler için test edilir ve herhangi bir ürün piyasaya sürülmeden önce negatif test edilmelidir. Ek olarak, Cronobacter sakazakii için üç şikayetle ilgili tutulan numuneler, Cronobacter sakazakii için negatif olarak test edildi. Ve Salmonella Newport şikayetiyle ilgili alıkonulan numunede Salmonella Newport için negatif test edildi.
Abbott’un bitmiş ürün testleri hiçbir patojen tespit etmese de, bu tesiste üretilen toz formülünü 1 Nisan 2022 veya daha sonra sona erecek şekilde geri çekerek harekete geçiyoruz. Diğer tesislere ait hiçbir Abbott sıvı formülü, toz formülü veya beslenme ürünü geri çağırmadan etkilenmez.
Cronobacter sakazakii, çevrede ve evin çeşitli alanlarında yaygın olarak bulunur. Ateşe, yetersiz beslenmeye, aşırı ağlamaya veya düşük enerjiye ve diğer ciddi semptomlara neden olabilir. Toz formüllerin uygun şekilde hazırlanması, işlenmesi ve saklanması için talimatları takip etmek önemlidir.
Elinizdeki ürünün bu geri çağırma kapsamına girip girmediğini öğrenmek için aşağıdaki butona tıklayarak lot numaranızı kontrol edebilirsiniz.