use_use Bebekleriniz sizi sınıyor mu? Oyun oynarken ya da dışarıda gezerken sürekli bir sınanma halindeyim. Sınanmaktan kastım ilgimin onun üstünde olup olmadığını sürekli kontrol ediyor oğlum. Oyun esnasında kasıtlı yanlış yapıyor ve benim tepkimi kontrol ediyor. Sence doğru mu diyorum ııı ıııı diyor. Peki doğrusunu yapalım mı dediğim de hemen doğrusunu yapıyor. Bazen dikkatim dağılıyor farkedemiyorum yanlış yaptığını hemen tepeme çıkıp ıı ııı diye kızıyor bana. Dışarıya çıkıyoruz , kasıtlı kendine ait olmayan bisikletin önünde bekliyor. Bu bizim mi annecim diyorum ııı ııı deyip kendi bisikletine gidiyor. Otoparka indiğimizde bizim olmayan arabaların hepsine ııı ıııı deyip bizimkine hı hı diyor ve benim de onu dinlememi istiyor gibi gibi. Bu sınanma hali ne kadar süre devam ediyor 😅
Zeliha27mira use_use 2 yaşına girecek kızım kardeşine zarar vermekle tehdit ediyor beni sürekli wc gittiğimi gördüğü an çöküyor oğlanın başına tlfn istiyor vermediğimde perdeyi koparacak şekilde çekiyor TV ye vuruyor 🤦🤦
Zhnce use_use benimki de bu aralar herhangi birseyin rengini gösterip “yellow” dimi diyor (halbuki kirmizi) Bende evet annecim yellow diyorum Sonrasında bana “hayirr bu red” diyor Bende benimle dalga geçtiğini düşünüyorum artık
antropologanne use_use Benim kizimda ayni seyi yapiyor. Boya kalemlerini bilerek kirip yuzume bakiyor, fark etmemis gibi yapiyorum gelip gozumun icine baka baka kiriyor. Yada koltugu duvari parkeyi ciziyor bilerek. Gormemissem birde uzerine ses cikariyor goreyim diye. Ayni sekilde kitaplarinida yirtiyor. Bilemiyorum sebep ne.
use_use Zeliha27mira Sizin ki kardeş kıskançlığı sanırım. Benim bahsettiğim bu değildi aslında. Dikkatimi kontrol amaçlı bilerek yanlış yapıyor ,bul tak oyuncağında parçayı kasıtlı yanlış yere takmaya çalışmak gibi. Atı ineğin yerine takmaya çalışıyor misal ve bir süre benim tepkimi bekliyor daha sonra doğrusunu yapıyor. Bunu her oyunda yapıyor ve ilgim onun üzerinde değilse sinirleniyor.
Ciham use_use 2.5yasında oglum yazdıklarınızı bire bir uyguluyor resmen gözü bende bilerek herseyi dikkatimi cekecek sekilde yanlıs yapar benm düzeltmemi yada onu uyarmamı bekler
use_use Zhnce Ben de bu durumun hoşuna gittiğini düşünüyorum artık. Bazen parmağını sallayarak ııı ııı yapıyor😂
use_use antropologanne Evet kesinlikle yapmasını istemediğim bir şeyi yapma aşamasında haber veriyor oğlum da. Komik ama bazen de bunaltıcı🥲
Divayorgun antropologanne sende boyaları kitapları kaldır. Özlesin biraz🥰 nasıl oldun canım baya hastaydın
Deletedmom8453 2 yaşa sabrım komple sınanıyor benim…… Bugün cidden iliklerime kadar yorgun olduğumu hissettim….
use_use Deletedmom8453 Oğlum 19 aylık ve yaklaşık 2 aydır sendromda bence. Bütün davranışları baya baya değişti.
Zhnce Deletedmom8453 2 yaşın gözünü seveyim diyeceğim aklıma gelmezdi inan 🤣🤣 Tamam 3 yaşı ve sonrası daha düzenli herseyi ama bi o kadarda yorucu Çünkü evde bi cocuk değil papağan yetistirdigimi düşünmeye başladım artık
Zeliha27mira Cookie Çok çektiriyor ama yaa oda çok küçük daha kendince haklı biraz şımarıklık da var bugün 5 dk wc gittm çocuğun yüzünü cırmalamış sıpa 🤦🤦
attbianne use_use benim oğlumda yapıyor bende beni niye sürekli sinadigini dusunuyodum bu posta denk geldim acaba ne zamana kadar surerki 2 yaşında
Deletedmom8453 Zhnce Uf şu an bile birbibrbirbirbir konuşuyor…. Annnne annnee ebeellelelellellelele Evet oğlum Annneeeeeeeeğ talk. (kalk) Anne su ver 😏 Sürekli bir şey söylüyor 5 dakika totom yer görmüyor ya
sokomel oğlum 2 yaşına girecek son bir iki aydır her zaman doğru yaptığımız şeyleri doğru yapmaktan sıkıldığı için farklı şekilde yapıyor ama beni sınadığından değil kendi ufkunu genişletiyor. mesela geometrik şekillerinde doğru yere takıyor sonra yanlış yerleri deniyor bana bakıyor gülüyoruz falan ama böyle şeyler yaptığında genelde gülerek yapıyor komik buluyor.
use_use sokomel Oğlum da 19 aylık şu an ve yaklaşık bir aydır yapıyor bunu. Dediğiniz gibi keyif alıyor bir yandan da ama dikkatimi de kontrol etme çabası var farkındayım.
Ococila use_use tam olarak bunu yaşıyoruz etkinlik yaparken bilerek yanlış yapıyor sonra durup yüzüme bakıyor kafamı iki yana sallıyorum gülüp hemen düzeltiyor demekki buda dönemsel birşey falan başka çocuklarında yaptığını öğrenmiş oldum :) bazen benimde dikkatim orda olmuyor yada elime telefon aldığım anda hepsini yanlış yapmaya başlıyor bazen de renkleri yanlış söylüyor kırmızıyı bildiğini biliyorum sarıııı diyor yüzüme bakıyor o surat ifadesi çok hoşuma gidiyor ama sırıtıyor yanlış yaparken tepkimi mi ölçüyor nedir yeni nesil gümbür gümbür :))
use_use Ococila sizin ki ne kadarlık. Oğlum 19 aylık ve bir aydır var bu davranışları. Dikkat ölçme çabaları aşırı komik ama bazen bunaltıyor, her an her dk ona odaklı olmamı bekliyor. 😂