Hafizehdjakjx Kızlar bebeğim 18 günlük kundak yapıyorum ellerini sıkılıyor pek istemiyor yapmadığım zmanda elleri yukarda duruyor uyuyor sizce yeni doganda kundak şart mı yapmalimiyim
Prensesimmmm1 Hafizehdjakjx ben çok yapmadım dediğiniz gibi eli yukarda yattj öyle alıştı ki zaten kızımda hareketli idi kundağı durdurması bende yapmadım fazla
Muhasebeciana Hafizehdjakjx şart degil hatta kundak yapmamanizi tavsiye ederim. Kalca cikikligina sebebiyet veriyor eger tum vucudunu yapiyorsaniz yapmayin kollarini yapin illa yapicam derseniz. Ben kizima sadece kollarini yapiyordum ama rahatsiz oluyordu aciyordum bende ve birdaha yapmadim 40 imiz bile cikmamisti kol kundagini biraktigimda. Kizimda tam vucut kundak yapmadigimjz halde kalca cikikligi olmustu malesef
asiltonunmommysi Hafizehdjakjx 2 aylığa kadar yaptım gündüz uykularında faydasını gördüm sıçrıyordu uyandırıyor yarım ama eller sadece
Omayy Benım bebegımde 54 günlük hiç kundak yapmadık kundakta asırı huysuzlanıyor , arkadaşım bazen geldiği zaman yapıyor ama ımkansız hemen ellerini cıkartmak istiyor , sürekli elleri yukarda o sekılde uyuyor demek ki o sekılde rahat ediyor☺️
Deletedmom6262 Hafizehdjakjx ben kundak yapmadım bebegim hiç sevmezdi ellerini yukarıya kaldırıp uyuyor şimdide
fgnrcp2704 Hafizehdjakjx ben sadece uyuycagi zaman yapiyodum kundağı iyice daldiktan sonra açıp yatağına koyuyodum şuanda 6 buçuk aylık dişten dolayı ellerini sürekli ağzına goturuyo uyumuyo o yüzden battaniye ile hafif sarıyorum dalana kadar kundak da bebekler rahat uyur başlarda benim oğlumda sıkılıyordu açınca daha rahat ediyidu sonra alıştı
Lynn Hafizehdjakjx hayır kundak şart değil. Bebeğini uyurken gözlemle eğer elleri ile kendini uyandırmıyorsa kundağa gerek yok. Her bebek kundaklanmayı sevmez. Bende başta kundaklamamıştım ama baktım elleri ile kendini uyandırıyor, sık sık sıçrıyor bende yarım kundak yaptım böyle daha uzun ve daha rahat uyuyor. Ama dediğim gibi seninki kendini uyandırmıyorsa elleme çocuğa kundak şart değil.