frambuaz Dil bağı olan var mı bebegın de ve kestiren var mı, kestırmeyıpte sıkıntı yasayan var mı acaba
Momanne06 frambuaz duyduğuma göre ilerde kekemec konusmakda zorluk yasaniyormus aldırmak daha iyi diyorlar canim
DDG88 frambuaz biz 3.ay kontrolünde kestirdik. Lokal uyuşturuyorlar dil altını, sonra birkaç dakikalık bir işlem. Tabi bebek çok ağladı, birkaç dakika da kanama oldu dil altında ama öyle tekaşlanılacak bir şey değil.
momand_dad12 frambuaz muayeneye götürmüştüm hastaneye dil bağını ben fark etmiştim doktorlar fark etmemişti orda söyledim 2 dk da kesti çok azıcık kanadı acı sızı vs olmadı ağlamadı bile
balbocegiiii frambuaz bizim doktor da kestirmene gerek yok dedi. Kızım emmede bir sıkıntı yaşamadığı için. Dilini hareket ettirebiliyor. Dil hareketi kısıtlıysa yapılmalı dedi ama ben hala emin değilim kestirsek mi daha iyidi bilmiyorum. 7 aylık bu arada
frambuaz DDG88 3.ay kontrolunde soyledım bende ama baktı dışarı cıkarıyor seste cıkarıyor hıc gerek dedı fakat ilerde konusmasını engeller mı bılmıyorum sonucta dilini rahat hareket ettıremıyorsın acaba 4.ay kontrolünde istege baglı keser mı
Hayalprestt DDG88 çocuk doktoruna mi götürdünüz kulak burun bogaza mi bende kızımı götürücem ama hangi doktora götüreceğimi bilmiyorum..
frambuaz balbocegiiii bizede aynısını soyledı ama bende hıc emin degılım ya ilerde sanki yinede engeller gıbı gelıyor hayatını ve yaş ilerledikçe daha karmasık bir hal alıyormuş operasyonı
DoraKizimm balbocegiiii Bire bir aynı durumdayız. Hatta post açacaktım ben de. 5,5 aylık kızım. Kestirmedik ama aklımda soru işareti hep
DDG88 frambuaz bizde doktor bakıp kessek iyi olur dedi ama illaki keselim demedi de. Ben de konuşmasından çok çekindiğim için direkt kestirdim, sonuçta kestirmenin bir sakıncası yok
balbocegiiii frambuaz konuşmasında pelteklik ya da yemesinde sıkıntı olur mu diye sordum olmaz dedi. Doktorumuz da iyidir ama konu evlat olunca hep bi şüphe duyuyor insan.
frambuaz frambuaz evet işte evlat olunca bıde sımdı herkes kestırıyor doktor gerek yok dese bile oyuzden cok aklıma takılıyor
KTuba frambuaz benim bebeğim 1 hastalıkken çocuk doktoru farketti hemen bşr çocuk cerrahi uzmanına yönlendirdi. 2 dakikalık bşr operasyonla çözüldü çok şükür. Ne kadar erken farkedilir müdahale edilirse o kadar iyi olacağını söylemişti doktor.
KTuba frambuaz bilemiyorum hatta çocuk cerrahisi doktoru çok şanslı olduğumuzu dile getirdi erken farkedildiği için çocuk doktoruna dua et falan dedi. Beslenmesini ilerde konuşmasını etkiler demişti. Ama sonuçta sizin doktorunuz muayene etti değil mi belki benim bebeğim daha çok küçüktü diye müdahale etme gereksinimi gördüler.
Utkucan frambuaz 15 günlükken kesildi oğlumun dil bağı doktor ilerde konuşamaz bu çocuk dedi zaten ememiyorduda beni baya sıkıntı yaşıyorduk kesilir kesilmez düzeldi toparladı eltimin kızıda peltekti 3 yaşında farkettiler baya anlaşılıyordu dedikleri doktor kesilmesi lazım yoksa böyle gider dedi o da kesildi düzeldi konuşması falan