Mom001 Merhabalar 4 ay 12 günlük bebeğim yüz üstü yatırdığımda durmak istemiyor kafasını da uzun süre dik tutamıyor ağlıyor sağa sola dönebiliyor ama yüz üstü yatırdığım gibi kalıyor internete yazınca kötü kötü şeyler çıkıyor karşıma doktor kontrolüne de daha var sürecin nasıl ilerlediği hakkında pek bilgim yok açıkcası bilgisi olan aydınlatabilir mi
Maheste Mom001 daha çok küçük bebeğiniz bizde öyleydik önemli olan yüz üstü yatirduginizda kafasını kaldırabiliyor mu . Çok küçük olduğu için durmak istememesi normal diye düşünüyorum çünkü benim kziimda oyleydi yüz üstü yatmayı hiç sevmezdi ama günde 5 er dakika 5-6kez yüz üstü koydum 5 aylıkken dönmeyi öğrenince yüz üstü durmayı sevmeye başladı şuan işte 7 aylik sürekli yuzustu konumda emeklemeye başlıyor. Siz gün içinde sürekli yüz üstü 5 er dakika yatırın kafasını kaldırmayı öğrensin zamanla sevecektir
Zk-mommy Mom001 benim oğlum da sevmiyor bu tummy time dedikleri şeyi Max 2 dk yapıyor, sevmeyen bebekler için kolunuzun üstüne yüz üstü yatırın kafayı o şekilde kaldırmaya çalışsın demişti bı Dr, anlatabilmisimdir umarım
Ebru-isil Mom001 internete çok takılma canım en iyi anne hisseder. Ben koymaya çalışırdım kızım hiç sevmezdi çok az yüz üstü durdu çok da problem olmadı sonra kendi isteyince duruyor
Mom001 Maheste sanki kafasını tam olarak kaldıramıyor da internette yazılanları da okuyunca baya tedirgin oldum doktoruna bi sorayım kafama takıldı çok
Mom001 Zk-mommy deniyorum gün içersinde ama kafa kontrolünü sanki söylendiği kadar iyi yapamıyor yüz üstü sağ sol dönebiliyor ama ben tecrübesizim sanırım anlayamıyorum
Maheste Mom001 tabiki doktorunuza danışın en iyisini o bilir . Mesela sırt üstü yatirduginizda kafasını yukarı doğru kaldırmaya çalışıyormu ? Ya da siz ellerinizden tuttugunuzda kafasını kaldırmaya çalışıyor mu ? . Siz içinizi ferah tutun Allahın izniyle bi sıkıntısı yoktur inşallah 🙏🏽
Mom001 Ebru-isil öyle tabiki ama insan tedirgin olmuyor değil kucağıma aldığımda da çok dik duramıyor gibi geliyor bana ama en doğrusunu doktordan öğrenebilirim sanırım
Asiaz Birçok anneden de duyduğuma göre yüzüstü durmayı seven bebek nadir, daha küçük zamanla alışacak mutlaka, önüne ilgisini çekecek oyuncaklar-kartlar koyun, bebeğim 8 aylık hala sevmiyor yuvarlanıyor geri geri gidiyor isyan ediyor
Mom001 Asiaz sevmesi çok problem değil de kafasını dik konumda tutamıyor sanırım gelişim tablosunda 90derece dik tutabilir yazınca endişelendim ben de 🤷🏼♀️
Ebru-isil Mom001 boyun kasları o kadar gelişmemiş oluyor 5 aylıkken kızım sadece bi tarafa eğik tutuyordu kafasını götürdük ultrason çektiler çok şükür bişi çıkmadı boyun kasları geliştikçe düzelir dedi doktor. bence sizin de dÜzelir endişelenmeyin
havana1 Mom001 Ben yüzüstü koydum 3 aydan sonra.Kendisi rahatına göre sağa sola çeviriyodu kafasını.Ve çok rahat ediyodu reflüsü vardı kızımın.15 aylık hala yüzüstü yatar sırt üstü uyuduğunu görmedim.Yüzüstü Koyduğum dk dönüp öyle yatıyor 😄
Elif1234567 Benim oglumda hiç sevmiyordu o aylarda yüz üstü yatmayı . . Doktora sordugumda bizim için 6 aylık oturması önemli demişti
Mom001 Elif1234567 çocuk kıyaslamayı hiç sevmem aslında ama 10gün küçük kuzeni ziyaretimize geldi kafasını dik konumda tutbiliyor yüzüstü kollarından destek alıyor kızım henüz yapamadı gerçi biraz küçük doğdu kızım ama yine ayından geride kalınca tedirgin oldum
Mom001 Maheste ellerinden tuttuğumda kafasını kaldırıyor ayaklarını dayadığında ayağa bile kalkmak için zorluyor ama yüz üstü yatırdığımda ve kucağıma aldığımda kafa kontrolünü çok iyi sağlayamıyor
Elif1234567 Mom001 haklısın ben de öyle. kafasını yüz üstü yatırdığımda ellerinden destek alarak kaldıramıyordu benim oglum da bu 3 ay lık bebeklerin yapabileçeği tabloda vardı çok kafamada taktım ama 6 aylık oldugunda rahatlıkla yapabildi inşallah sizin çocuğunuz da bir an önce yapar🙏
Mom001 Elif1234567 her bebeğin gelişimi farklı tabiki biraz evhamlı olunca elimizin altında da telefon olunca çok araştırıp gereksiz bilgiler de çok takıyoruz sanırım 🥴