Gamseeee Çalışan anneler bebişlerinizi kaç aylıkken bırakıp işe döndünüz ? Ben 3.5 Aylıkken bırakıp dönmk zorundayım ve bu beni inanılmaz üzüyor…Birde zorunlu mu kendi isteğinizle mi , sizinde benim gibi ücretsiz izin isteyip de kullanamadğınız oldu mu ??
Gizem2312 Gamseeee yarım gün çalışma hakkınız var kullanabiliyorsunuz dilerseniz. Bana kullandırmadılar gerçi de
Fatosss11 Gamseeee zaten doğumdan sonra 2 ayı ücretli izin sonra ilyerine gidip dilekçe yazıyorsun ücretsiz 6 ay daha kullanabılme hakkın var
kubrakurtaksoy Gamseeee oğlum 5 aylıktı göreve başladım. Süt sağıp bırakıyordum bakıcıya ama asla içmiyordu sağılmış sütü benim okuldan gelmemi bekliyordu 🤦🏼♀️
Gamseeee Gizem2312 bizim iş yerinde de hiçbir hakkımızı kullandırtmıyorlar ki malesef iş yeri değil f tipi cezaevi mübarek.. ama süt iznimi asla yedirmiycemm
Gamseeee Fatosss11 evet var ama bizim patron tek diplomalı tknisyen ben olduğm için gelmen lazım çok stres oluyorum dayanamıyorm diyor ..
Fatosss11 Gamseeee bebeğin daha önemli ben devaö edıcektım bırakamam ya cok kucuk daha anneye muhtac emzırıyormusun
Gamseeee Fatosss11 emziriyorum tabiki ama adam ya gelirsin yada yollarımızı ayırırza getirdi üstü kapalı , ne yapabilrim ki elim kolum bağlı ben istermiyim o süt kuzusunu bırakmk o kadar küçükken
pirenakovalayanhamsi Gamseeee çıkışını verdin yiyorsa bu durumda her türlü hakkım var yasal olarak. Tazminat ve işsizlik ödeneği alırsın en azından
Gamseeee Tabiki idare ederim ama elimdeki işi kaybederim sorun orda bir daha nasıl bulayım iş çok zor olur o yüzden katlanmk zorundayım ya . Piyasada iş yok malesef radyoloji teknisyeniyim ben
Gamseeee Fatosss11 sağol cnm anneme bırakıcam .biraz o biraz kayınvalidem paslaşmalı sırf zaten bu iş hayatının stresi yüzünden 1 çocukla kalıcam . Daha da yapmıycam yapamıycam
Gamseeee kubrakurtaksoy öğretmen misiniz ? Ne güzel yine 5 aylıkken başlamşsnz siz çok da küçük bırakmak zorunda kalmamişsınız
pirenakovalayanhamsi Gamseeee ben anaokulu öğretmeniyim. Özel sektör. Normalde martta dönemem lazım oğlum 6 aylik olacaktı. Fakat şuan artan vakalardan içim el vermedi hazirana kadar uzatıyorum..
pirenakovalayanhamsi Gamseeee bence çok daha iyi bir yer bile bulursunuz. Size bu dönemde hakkınızı ve esnek çalışmayı sağlaması lazım. Ne iş yapıyorsunuz? Ayrıca hiç üzülmeyin. Siz onun için çalışıyorsunuz onun geleceği için. Daha iyi bir hayat için. Aksi taktirde tek maaş ile yakında temel ihtiyaç olan bez bile alınması zor.