Melikemlk Hayırlı geceler.. sorum şuki yarın sabah vaktim olmayacağı için bebeğimin öğlen yemeğini şimdi pişirdim. Ispanaklar çürümeye başladığı için onu yapayım dedim ama sonradan ısıtıp tükemenin sakıncalı olduğunu okudum. Bu konuda bilgisi olan varmııdır.
nur-nr_123 Melikemlk kuzum bizimki ıspanağı çok sever halada yaparım bugün pişti ya yarın ısıstıp yedirdikten sonra 2. Isıtmam ben
kitapkurdubebeninanasi Melikemlk doktorumuz da ispanagi o an yiyecekse yapin yoksa ısıtıp vermeyin demişti. Hic ısıtıp vermedim
kitapkurdubebeninanasi Melikemlk üstelik doktorumuz ispanagi aldiginiz gibi hemen tazeyken yedirin yoksa hiçbir faydasi olmaz demisti çürümeye başlamış demissiniz
SeninAnnenBirMelektiYavrm Melikemlk evet doğru ıspanak 1 kere bile ısıtılmaz gida zehirlenmesine bile yol açabilir
Melikemlk nur-nr_123 piştikten sonra birkez ısıtıyorsunuz dimi.. insanlar nasıl denk getiriyor anlamadım.akşam Yemeğini gün içinde yapanlar var akşama ısıtıp yeme amaçlı.
Brutal-Betty Yanlış Bilgi vermek istemem ama çürümeye başlamış demişsiniz bı de yarın ısıtıp vereceksiniz Besin değerini kaybediyor diye biliyorum
Melikemlk Brutal-Betty saplardaki lastiklerden dolayı bi kaç dalı yumuşamaya başlamış aslında çürümeden kastım oydu.. sizler ıspanağı gün içinde alıpmı yapıyorsunuz acaba eşim tükettmedği için 4 yılda 2.kez yapıyorum. Yarına ısıtıp yedirsem sonra yedirmem zaten. O sorun yaratırmı diye düşünüyorum.
Melikemlk kitapkurdubebeninanasi ziyanmı oldu yemek şimdi 2kişiye göre yapmıştım çok değil ama. Zehirlenmesindense artık yapıcak birşey yok.
Brutal-Betty Melikemlk günü birlik yapıyorum yarım kg alıyorum zaten onu yaptığım da fazla yemek yapmiyorum yoğutla beraber cok sevdiğimiz için o akşam bitiyor
Brutal-Betty Melikemlk canım sirkeli suyun içindeki bekletiyorum akşam yemeğine 1 saat kala yapıyorum 🙈diğer yemeklerimi gün içinde yapıyorum
elmaliturtam Melikemlk ben ıspanağı ikinci kez ısıtmam yemek saatine yakın yaparım ki ısıtmayayım bir daha doktoru özellikle ıspanak vereceğim zaman ek gıdada belirtti öğününe yakın yap ısıtma diye valla hatırlamıyorum ama içindeki bir madde ısıtılınca başka tehlikeli bir maddeye dönüşüyor demişti ama hatırlamıyorum dediğini
nur-nr_123 Melikemlk evet cnm az yaparım bn yemekleri bugün mesela biber dolmasıyla mercimek çorbası yaptım bitti