Bugram_5 Merhaba canım annelerimiz şöyle anlatayım 2 aydır 15 gün geçmeden sürekli kanda enfeksiyon değerlerimiz yükselmekte 15 gün de bir antibiyotik kullanıyoruz bu gün de özeldeki doktor Akdeniz ateşi tahlili aldı dedi bide ona bakalım oda 45 gün sonra çıkıyormuş acaba başına gelen varmı böyle bişi sürekli kanda enfeksiyon değeri yükselen 🤷♀️🙏
Nemesiss Bugram_5 Merhaba canım benim erkek kardeşim akdeniz ateşi hastası (fmf) genetik bi hastalık. Onda sürekli ateşlenme ve bacaklarda geçici felçlik oluyordu. O şekilde tanı koyuldu tahlillerde bazen çıkmayabilir dedi doktorumuz başka belirtiler de var ama en belirginleşti bunlardı.her gün ömür boyu kullanması gereken ilaçları var onu kullanıyor şimdi daha iyi. Biraz bile üşütse direk bacaklarına vuruyor. Ve bi kaç gün sürüyor bu geçici felçlik durumu. İnşallah sizin sonuçlarınız temiz çıkar 🤲
Nscaslan34 Bugram_5 cok gecmis olsun genetik test yaptırıp emin olmanızı tavsiye ederim. Eğer fmf ise ömür boyu kullansi gereken bi ilac var onu içince bisey olmuyor. Bnm oğlumda sürekli bi anda hastalaniyodu farklı hastalıklar soylediler krese yeni başlamıştı bizde şehir dışında daha iyi bi doktora gittik fmf olabilir dedi kresten aldik düzeldi cocuk genetik test yaptırmadık ama yine de yaptıracağım suphesiyle yaşayamam araya dogum girdi ikinciyi doğurdum insallah en kısa sürede gideceğiz
visnelikadin Bugram_5 benim kız kardeşim de var kardeşim 8 yaşında aynı şekilde Ateş Karın ağrısı mide bulantısı bizde bu şekilde ortaya çıktı dönem dönem böyle ataklar geçiriyor devamlı olarak bir ilaç kullanıyor O ilaçları kullanırken atak hafif geçiyor
asafmomyy Sizde veya eşinizde var mıydı bu hastalık bildiğim kadarıyla ebeveynlerden bulaşıyor genetik yani
Bugram_5 asafmomyy yok ikimiz dede Aynn doktor da sordu ama ikimiz de de yok eşim de küçükken çok hasta oluyormuş sürekli hastanedelermiş kaynanan diyor ozaman bize böyle test dememişlerdi diyor belki de babasında da vardı diyor 🤷♀️
Deletedmom_41 Bugram_5 Illa anne baba degil, mesela 3 kusak onceki insandaki bile vuruyor yakinimda bir ailede var cocuklarinda yoksa torunlarini vurmus torununun cocugunu vurmus gibi gibi.. Gecmis olsun ilac ile tedavisi mumkun Allaha sukur
asafmomyy Bugram_5 Bu geçmişe bile dayanabilen bir genetik rahatsızlık ama sizin ki daha kesin değil belki baska biseydir kötü düşünmeyin ki oldu diyelim ilaç tedavisi mümkün inşallah canım üzülme ❤️☺️
Bugram_5 Deletedmom_41 Aynn canım şükür tedavisi olan birşeyde doktorunda kafasına takılan diyor acaba enfeksiyon ondan mı kaynaklanıyor sürekli sürekli bu seferde antibiyotik istiyor vücut 15 gün demeden hemen tekrar Yüksel’iyor kanda enfeksiyon 😞
Bugram_5 Nemesiss çok geçmiş olsun canım 🙏 Ewet enfeksiyon olduğunu hemen anlıyoruz çocuk gün boyu iyi oluyor gece aglarak bi kalktı ki ateşi 39 yakın sürekli böyle ani ateş olarak biz dede bakalım 45 gün sonra belli olur sonuç dediler ya kimi de sünnetten sonra düzelir diyorlar hani enfeksiyon sürekli vücut mikrop üretiyor sünnet olan çocuk düzeliyor diyorlar da bakalım doktor bi toparlasın da hemen edelim dedi bakalım 😞🙏
Bugram_5 asafmomyy Ewet canım kesin değil bi 45 gün daha beklicez bakalım. Hayırlısıyla çıksında aklıma bura geldi acaba böyle yaşayan varmı diye yada sürekli böyle enfeksiyon üreten bebek varmı diye aklıma geldi 🙏
Anonim11 Bugram_5 doktorunuza vaxoralı sorar msınız,tavsiye ederim sık enfeksiyon yüzünden kullanmaya başladım ben de çocuklarıma. Doktoruma danışarak kullanıyorum bu arada.
asafmomyy Bugram_5 Allah büyük canım Rabbim çaresiz dert vermesin Allah’a şükür ölümden başka her şeyin çaresi var Rabbim şafi ismi yüz suyu hürmetine evladınızı size bağışlasın şifa versin inşallah ❤️☺️
Bndr Merhaba, benim kıZım Akdeniz Ateşi yani FMF. Düzenli ilaç kullanması, yediklerine içtiklerine dikkat etmesi, düzenli uyuması gerekiyor. Eğer FMF çıkarsa ilaç başlarlar, düzene girmeden sünneti erteleyin. Yine de doktora sorun.
Bugram_5 Bndr öncelikle çok geçmiş olsun canım benim❣️ canım peki sizdede kanda enfeksiyon yükseliyormuydu böyle 😕
Bndr Bugram_5 teşekkür ederim. Evet yükseliyordu. Teşhis konulana kadar bir çok şeyle karıştırıldı. Genetik test ve klinik durumu beraber değerlendirildi. İlaç başlandı.
Bugram_5 Nscaslan34 teşekkür ederiz canım sizede çok geçmiş olsun .Aynn genetik test denildi bakalım bu gün verdik bizde o kadar doktora gittik hiç biride demedi ki bu tahlili yaptırdınız mı da bakalım sonuç bekliyoruz ben Amasya dayım da normalde burda olmuyor du ye Samsun ya Tokat’ta oluyor du ama artık devlet hastanesinde alınıyormuş kan ve Ankara’ya yollanabiliyormuş şansımıza verebildik bizde burda inş canım sizde biran önce yaptırabilirsiniz 🙏❣️