Cennet-Kokulum İyi geceler anneler, Nasılsınız iyisinizdir inşallah 🌼 Bu aralar aklıma takılan birşey var. Yardımcı olursanız sevinirim. Benim oğlum 27 aylık tuvalet eğitimine ne zaman başlamalıyım? Çevremdeki herkes alıştır artık diyor. Ama benim oğlum daha anne bile demiyor. Yani cümle kurmuyor. Kendini hazır hissettiği zaman belli eder mi yoksa benim mi yaptırmam lazım. Şu bacınıza bir akıl verin. Özellikle 2 yada 3 çocuğu olan anneler siz ne zaman tuvalet eğitimi vermeye başladınız?
Adakus1 Cennet-Kokulum 18 aylık kızım artık haber veriyor. Bende çok endişelendim erken diye ama deniycez lazimlik alıp yapmadan önce Tata Tata diyip haber veriyor. Tuvalet eğitimi için hazır olması için ciş kaka ayrımı yapması ve bu kelimeleri söylemesi lazım. Gece sabaha kuru kalkması lazım bunlar yoksa o bu diyor la verilmiyor malesef bu egitim
tugraberk Cennet-Kokulum gece bagladigin bez sabah kuru olarak mi aliyorsun canım ben 22 aylıkken alistirdim ama hazırdı bebeğim yani akşam bagladigim bez sabah kupkuruydu
Blackcloud Bebeğinde tuvalet sinyalleri varsa, bebeğin hazırsa başlayabilirsin. Dışarıdan herkes konuşur, önemli olan bebeğinin ve senin hazır olman.
Cennet-Kokulum Blackcloud Şuan bir belirti yok. Oğlum halinden gayet memnun ama ben çok kafama takmaya başladım çevre baskısı yüzünden😕
Cennet-Kokulum Adakus1 Maşallah akıllı bıdığa❤️ Benim oğlum da henüz bu tür kelimeler yok. Ama işte üstüme gelindikçe ne yapacağımı şaşırdım 😕
Adakus1 Blackcloud daha tatlıları var bugün anne gorktum diyor biseyden korkmuş. Çocuk şivesiz ortamda şive yapıyor 😂
Blackcloud Cennet-Kokulum Yahu bebek senin, bebeğin hazır değilse baskıyla eğitim mi verilir. Hazır değilse zorlama, insanlarıda duyma.
Adakus1 Cennet-Kokulum yanlış anlamayın 27 aylık yazmıştıniz. Bu basit kelimeler yok dediniz gecikmiş konuşmamı var oglunuzda. Şunun için soruyorum konuşma gecikirse diğer şeylerde gecikir tuvalet eğitimi de otomatik olarak geçkecektir. 27 aylık çok rahat cümlelere geçmiş olacağı bir donemdir
tugraberk Cennet-Kokulum o zaman biraz zaman ver bebeğine gündüzleri ufaktan aç bezinii tuvalete götür tepkisini ölçmek için bakalım ne tepki vericek sevdiği oyuncaklara ilk baş çiş yaptıriyorduk biz sonra kendi yapiyordu sıra sende diyordum öyle bikac deneme yap ama açarsan da gece de hiç bağlama
Blackcloud Cennet-Kokulum Rica ederim lütfen dışarıya kulaklarını tıka. Bebeğinden önemli değil hiç biri.
Cennet-Kokulum Blackcloud Değil tabiki de. Yani diyorum bez parasını siz mi veriyorsunuz diye ama ortama girdiğim zaman yine aynı şeyler. Hatta bebeğim 6 aylık olduğunda teyzem anneme demiş ki tuvalete tutsun kakasını yaparken bende dedim 6 aylık bebek ne anlar. Daha o zamanlar başladı bizim bu sorunlarımız işte.
Cennet-Kokulum Adakus1 Evet bu konuyu çocuk doktoruyla konuştum 3 yaşına kadar vakti var dedi. Yani baba, dede, hav, bak, cik cik böyle tek kelimeleri söylüyor işine gelirse oda.
Blackcloud Cennet-Kokulum Ağzı olan konuşuyor boşver, işe önce kitap, lazımlık alarak başlayabilirsin. Önce kitapta görselleri göstererek teşvik etmeye yardımcı olabilirsin.🌸🎈
Cennet-Kokulum Blackcloud Evet bu mantıklı bunu bir deneyeyim. Lazımlık var. Dediğiniz kitaplardan nerde bulabilirim acaba.