_tugce1608_ Merhaba anneler 😇 Yarın kızım 6 aylık tadimlara başlıyoruz. Siz tadimlara ne ile başladınız ? En çok merak ettigim konu ise su vermem gerekiyor mu ? Yardımcı olursanız sevinirim 😇
Irmakprensesinannesi _tugce1608_ havuc patates kereviz karnibahar brokoli balkabagi elma armut nar ayva (muz kabız yapabilir dikkat et) yogurt tarhana çorbası(bagaratsiz salcasiz) yogurt çorbalar ve hepsine zeytinyağı koyuyorsun kabızlığı önlemek için 3 gün kuralı ile verin her bir besini tek tek
Irmakprensesinannesi _tugce1608_ su ise 1 tatlı kaşığı ek gida tadimliklardan snra verebilirsin aslında bunu bebeğinin doktoru detaylı anlatması lazm
Minicikkizim _tugce1608_ kızım bugün 7aylik oldu ek gıda yemiyor havuç meyve püreleri patates yoğurt denedim deniyorum halada yemiyor .1tatli kaşığı yeterli olur bencee
pirenakovalayanhamsi Irmakprensesinannesi 100 ml veya 150 ml gibi icmesi gerek şu. Amerikan pediatrisine göre doktorların önerisi de bu oluyor genelde ama sizin doktorunuz öyle dediyse bilemem 🥰
Irmakprensesinannesi Minicikkizim sevebileceği seklde deneyebilirsiniz benim kızımda sade yogurt çok sevmiyor meyve yle veriyorum bazen mesela yiyor severek mesela tarhana çorbası ni istemedi içmek kıymalı sebze çorbası yaptım 1 kase yakın içti daha da versem içerdi ama doktor umuz 1 çay bardağı demişti ben de 1 .5 cay bardağı ayarlamistum
Irmakprensesinannesi pirenakovalayanhamsi vallq doktorumuz tanımlarken 2 3 tatlı kaşığı demişti şuan 6 ay 11 günlük yeni 30-60cc kadr şu icmeye basladi
Tuba _tugce1608_ ben balkabağı ile başlamıştım sonra havuç, patates gibi kolay sindirilen sebzeler ile ilerledim ve ardından meyve tadımlıklarına geçtim. Su veriyordum ama pek içmiyordu🥲
pirenakovalayanhamsi Irmakprensesinannesi evet evet kesinlikle takipte olunulan doktorun dediklerini yapmak en uygunu. Kilo ve gelişim açısından anne sütü alimi vs hepsini kapsiyarak öneriyorlar🥰
Irmakprensesinannesi pirenakovalayanhamsi aynen öyle doktor takibi gerçekten çok önemli Allah bütün evlatlarımıza can sağlığı versin 🙏🙏😇
Deletedmom_16 _tugce1608_ su vermeniz gerekiyor tabi. Öyle kaşıkla falan azıcık değil. Günde 100-150 ml di yanlış hatırlamıyorsam veriyordum. Doktorumuz söylemişti.