gulenadam Oğlum beş 25 günlük yoğurt veriyorum yüzünü ekşitiyor ve püskürtüyor yemek istemiyor ne yapmalıyım ?
Sda16 gulenadam kızım hemen hemen 1 ay herseyi püskürttü kabul etmedi. Biraz sabir ve zaman gerektiren bir süreç. Şuanda 7 bucuk aylık suyu hala püskürttüyor kabul etmiyor.
Zlm gulenadam benimkide yemezdi hiç sebze pureleriyle karıştır benimki öyle yiyodu bir süre sonra alıştı şimdi çok seviyor
ayseeeasln21 gulenadam bu ek gıda meselesi illa 6 ay mi olması gerek bugün formda gördüm 4 aylıkken başlayan var siz neler diyorsunuz ne önerirsiniz
Brutal-Betty Sevmiyorsa zorlamayın sevdiği şeyler ile devam edin tadimlar bittikten sonra en son yeniden deneyin yogurtu
gulenadam Brutal-Betty yarın patates vereceğim patatesi haşlama aparatında haşlasam gerektiği kdr yumuşuyor mu
gulenadam iremceren patates vereceğim haşlama aparatına koysam patates haşlanıyor mu aparatta kaç dakka da mesela
Irmakprensesinannesi gulenadam ya patates i cezbeden koyun üzerine su koyun yumusadigini alın ezin üzerine 1 çay kaşığı zeytinyağı koyun tattirin
gulenadam Sda16 yoğurtlu yerken yüzünü ekşitiyor püskürtüyor yarın patates vereceğim patates böyle yapar mı acaba
Sda16 gulenadam kızım yoğurdu hala yemiyor. 1 ay ne verdiysem herseyi püskürttü zorlamadim hiç. Hatta doktorumuz biraz ara ver sonra tekrar basla demişti ben ara vermedim. Zorlamadim sabrettim. Şimdi sevmediği birsey olunca ağzını kilitliyor açmıyor. Suyu hala püskürttüyor.
Sda16 gulenadam hala alismadi. Bardak, Biberon, alistirma bardağı, suluk denedim içmiyor çol nadir cekiyor yutmuyor çıkarıyor yada püskürtüyor. Kan damlasinin damlaligi ile veriyorum ozaman kabul ediyor sadece
gulenadam Sda16 AA çok mantıklı yarın bende onunla vereyim damla damla. Dört gündür kakasını yapmadı belki su iyi gelir
gulenadam Sda16 sadece yoğurt tadımı yaptık. Yarın başlıyorum sebzelere. Ama oğlum genelde kakasını dördüncü gün yapar geçen gün manasına zeytinyağı katmıştım
gulenadam ayseeeasln21 dünya sağlık örgütü altıncı ay başlanması gerekir yönünde. Yani 180 günü tamamlaması gerekiyor bağırsak gelişimini ancak o zaman tamamlıyormuş bebekler daha önce verilen sebzeler meyveler hem alerjiye neden olabiliyor hem de çocuğu rahatsız edebiliyor. Bende riske atmak istemedim beş buçuk aylık olduktan sonra bir iki çay kaşığı yoğurt yedirdim ama yoğurdu püskürüyor ufak ufak veriyorum. Yarın 5 ay 26 günlük oldu patates haşlayıp çatalla ezip içine zeytinyağı katıp tadım yaptıracağım. Sonra havuç sonra kabak sonra balkabağı sonra brokoli şeklinde üçer gün aynı sebzeleri tattıracağım ve meyvelere geçeceğim. Meyveleri cam rendede rendeleyeceğim sebzeleri de buharda haşlayacağım. Bide her tadımdan sonda mutlaka su teklif etmemiz gerekiyor zorlamadan içebildiniz kdr alıştırma bardağı ile. Bütün sebze ve meyveleri tattıktan sonra tattırdığım sebzelerle çorba yapıp vereceğim ama tuzlu olmayacak bebek salçası ve zeytinyağı kullanacaksın. Hatta salçaya da gerek yok. Tuz şeker yasak. Avakoda önemliymiş sabahları avakodo yumurta sarısı lor peyniri yediririm ara öğünde de meyve püresi akşama doğru da çorba veririm ya da vermem iki öğün yeter. Ana öğün hala formül mama ya da anne sütü. 8. Aya kdr doyması için değil tadımlık vereceksiniz ana besin formül mama. Ben ek gıdayı ne aç ne yokken vereceğim arasında. Kolay gelsin.
Brutal-Betty gulenadam aslında bu yanlış Instagram da bı doktorun sayfasında gördüm dünya sağlık örgütü tadimlara 5.ay itibari ile yani ,120 günden sonra baslanildigini söylemiş.