Melekgnd Aslan_mom bende sarısını vereceğim 15 gün sonra 6 ay dolunca sarısını sütüm ile biraz bulandırıp vericem ilk ek gıdası yumurta sarısı olacak inşallah 😊
Ebeoz Aslan_mom ben 7. Ayda sarısından 3 gün mercimek tanesi kadar vererek başladım. Lor ve avokado ile yaptığım kahvaltıya karıştırdım. Sonraki 3 gün nohut kadar, 3 gün çeyrek, 3 gün yarım derken tama gecti.
Belissimo Aslan_mom 6 aydan itibaren sadece sarısının yarısını tam pişmiş olarak artırarak devam edebilirsiniz. Benim kızımda kabızlık yaptıgı için bir gün yedirip bir hün ara vermiştim. Şimdi 9,5 aylık artık tereyağında pişirerek yediriyorum sadece sarısını
Ruvike Melekgnd 6 ay 10 günlük doktor kontrolünde ne veriyorsun diye sordu bende yumurta sarısı dedim onun erken olduğunu vermemem gerektiğini söyledi. Pancar havuç patates kabak haşlıyorum bunları veriyorum
Htcana Melekgnd ilk yumurta ile başlamayın yumurta sarısı 7.ay verilmesi gereken besinlerden allerjen olduğu için beslenme listesine sonradan ekleniyor
Melekgnd Ruvike vallahi bizim doktorumuzda ilk önce yumurta sarısı yoğurt kabak havuç istediğinle başlayabilirsin dedi her dr. Farklı konuşuyor bende anlam veremiyorum
Ebeoz Zeynep2304 iyice olgun alıp her sabah 6da birini elimle ezip lokma lokma veriyorum bizimki bulamaç halinde karışık yemediği için. Sadece yedireceğim kadarını kesip kalanını kabuğuyla falan kaldırıyorum dolaba kararmasın diye.
Ruvike 6 ay 10 günlüğüz doktor verebilirsin dedi. Şalgam patates havuç hepsini haşlıyorum blendırden çekiyorum çorba gibi oluyor.
[silindi] Aslan_mom yumurta sarısı, yulaf unu, siyah zeytin ezmesi, labne ve yoğurdu karıştırıyorum tereyağını tavada eritip sonra karışımı ekliyorum pişiriyorum omlet gibi, öyle elimle ezerek veriyorum zaten çok yumuşak oluyo krem peynir kıvamında.