Mizmizmyrtle Ya hanımlar meraba ben evlendiğimden beri kendimize hiç yoğurt mayalamadım şimdi ilk defa bebeğime mayaladım kavanozda 5 gün önce hafif ekşimiş ama yedirilir mi daha 5 günlük yoğurt
Yasemin38 Mizmizmyrtle ekşilik varsa bebeğine yedirme canım. Yayla çorbası olarak ďeğerlendirebilirsin
Noname21 Mizmizmyrtle yogurt eksisin ne olacak ki. Severse yesin eksi yogurt yogurt zaten bozulmaz. Biz 5 litre sütten yapıyoruz hepimize. Bitene kadar yiyoruz. Eksimesi daha iyi hatta
endoplazmikretikulumiste Mizmizmyrtle satılan yoğurt makinalarına genelde 7 kavanoz koyuyorlar hergün 1 kavanoz şeklinde güzelce muhafaza edilmişse verilebilir ama evde siz tencerede yapıp ağzını sürekli aç kapa yapmışsanız bozulmuş olabilir riske etmeyin vermeyın
ballilokmamMm Bebeğine verme yoğurdun tadını tam alsın sonradan tiksinme olayı olmasın die, ama siz tuketebilirsiniz ayranda vs hiçbir sorun olmaz
Mizmizmyrtle Yusuf53 anladım ama yani versemde bir zararı olmaz heralde 5 günde bozulmaz yani dimi 🤷🏻♀️
Yusuf53 Mizmizmyrtle yani bozmaz çocuk zehirlenmez ama ekşi şeyide yedirip Cocugu tiksindirmeyin yazık
Wolverine Mizmizmyrtle Hayir bozulmaz, aksine ekşi olması yararlı bakteriden dolayı probiyotik etkisi görüyor.
Cheerfulmom Noname21 ekşiyen yoğurtta probiyotik artar verebilirsin ama tiksinebilir meyve püresiyle tatlandırıp verebilirsin
Mizmizmyrtle Noname21 ekşimesinden değil de ne kadar sürede bozulur diye sormak istedim yoksa ekşi yoğurtta yiyor zaten ayırt etmez öyle
Mizmizmyrtle Yusuf53 🤦🏻♀️ Ama yiyor niye tiksinsin. Yoğurdu mayalamak için kayınvalidemden mayalık yoğurt aldım verdiği de baya ekşimişti onu bile yedi bayıla bayıla benim size sormak istediğim ne kadar süre de bozulur sadece bilmediğim için soruyorum
Mizmizmyrtle endoplazmikretikulumiste tencerede yapmadım canım kavanozda mayaladım oğluma ve hiç açmadım