PembePelikan kesinlikle gidin kesinlikle ben sana anlatiirm detaylı . Psikaytrste giderken bı kağıda not alın bence neleri diyebiliyor kaç cümle veya kelimesi var ? Ben öyle yaptım psikaytrste herşeyi yapamıyor hele ki sosyal iletişim sorunu varsa çünkü benim ki cekingendi asla birileriyle oynamıyor arkama saklaniyordu psikolog sürekli kalabalık ortama götürün dedi .. benmkide öyleydi ezbere ,anlamsız soru cvp yok bu en en büyük sorun kaç aylık sizinki ?
Ben direk özel eğitime başladım onlar bana nasıl konuşmam gerektigini söyledi tabi ki bu hemen olmadı aşama aşama 5 6 ay sonunda soru sorup cvbini aldım buara ben yokken neeler yaptığını söylüyor biraz kelime dagarcagi gelişse farklı şeylerde söyleyecek ama , mesela şeyi idrak edemiyor , bı resim gösterdiğinde bu ne dedgmzde ne desek diye düşünüyor mesela bacak mi desem kırmızı renkli mi desem diye renkleri aşama aşama vucudunn bölümlerine bolmusler .. mesela diyorum anneanne sana ne için kızdı bazen söylüyor bazen cumlembulamiyor yerine koyacak taklit becerisi var ama akadameik olarak yani kağıtta kodlama olarak renkleri karşı taraf gibi kodlama da veya yiyeceği hayvana götürme labirent setinde pek iyi değil hiç yaoamiiyor değil ama ,işte eksik biraz kaba motor ince motor iyi ifade edici dil konusunda birazcık skntmiz var algı da iyi ..yönerge vermemiz lazım ikili yönerge mesela oyuncağı al ışığı kapat sonra üçlü yönerge oyuncağı al , gelirken de halıya şunu koy , işığı da açıp gel bunun gibi kafasını karıştırmak düşüncesini saglicak şeyler .. mesela topu bu dekitken geçir ama kırmızı topu sonra sarı topu sonra mavi topu … Mesela tanışma gibi ona model olarak kuklalarla parmak kukla mrb benim adım ezgi peki senin adın ne benim adımda Ayşe Ayşe memnun oldum saçların çok güzel Ayşe mesela saç farkindaligi , mesela çamaşır Islak kuru makineyi at bunların makienye atılacağını bilmesi .. neden sonuç ilişkisini yapmak için böyle böyle dil gelişimi desteklenir konustu ..mesela evden ciakrken montumuzu giyerz, sonra ayakkbimizi (,motor planlama taklit alıcı dil ifade edici dil kana ince motornbilissel gelişim bunları kapsıyor ben internetten ne tapablrm diye çok yazdım doktorla öğretmenle kalmadım bunları araştırıp bu şekilde oynanacak die oynamaya calstm hangisinde eksikse yerine koymaya calstm) masaya yemek kaşığı koyarız çünkü yemek yemek için birlikte sofra hazırlayıp kek yapabilir ,içine koydguunuz malzemeleri soylebeyvlrsnz biz ilk özel egitomde 3 4 ay floortime halı da eğitim gördük ya i oyuncak oynadık sıcak soğuk kavramı işte tanışma evcilik oyunu da biseyleri genişleterek konuşun mesela kırmızı araba araba gidiyor yürüyor bin vin uçsun mu fln hayali oyun var mı sözde hayal gücünü artırıcı mesela bı kaaigi telefon gibi yaparak konuşmak sonra ay bu kaşık daha vs.