Uykusuzmomy merhaba moro refleksiydi sanırım şuan adını tam doğru yaşamamış olabilriim o dönemlerde doğal kabul ediliyor o sıcramalar. Yarım kundak yapıp yatırıyordum ben uyuturken, gündüzleri de sessiz tonla konuşurken bile sicradigi oluyordu. Dördüncü ayin içerisinde yavaş yavaş o refleks kayboldu. Kundagi da birsktm. Ama gündüz korkmalari, urkmeleri devam ediyordu. Besiginin içine muska ve küçük Kur’an koydum ben. En üste degil de çarşafın altına. Boğulma tehlikesi olmasın diye. Bir de “korkuluk alma” diyorlar, öyle çocuğa bir şey yedirip icirmeli bir şey değil adıni duyunca insana cahilce geliyor ama bildiğiniz dua okuma. Onu bilen bir teyzeye neneye yaptırabilirsiniz. Bilmiyorsanız kendiniz de abdestli şekilde okuyabilirsiniz önemli olan inanmak. Korkuluk almisti bizim komsumuz. Belli başlı duaları okuyor bebeğe, okurken de narince kollarını bacaklarini ovuyor. Üç gün bu şekilde dua okuyor. Ben bu şekilde dua okuttum, dediğim gibi beşiğine de dua koydum, kendim de her yatirmamda kaldirmamda Felak,nas, Ayetel Kürsi okudum. Geçti çok şükür. Allah nazardan korusun hepimizin yavrusunu.