Merhaba güzel anneler öncelikle hepinize hayırlı cumalar dilerim hemen konuya gireyim benim bebiş bugün 19 aylık oldu kuzeni var mart beşte 3 yaşında olcak ama kız maşaallah otur büyük adamla konuşur gibi konuş 1 yaşından beri konuşuyor nerdeyse hal böyle olunca benimde aklıma takılıyor neden konuşmuyor diye kendince şifreledi bazı kelimeleri yemek de diyorum namna diyor su de diyorum nana diyor topa pa anne şimdiye kadar net 4-5 kere söylemiştir dün eşim sıcak su varmı diyince var var dedim va va diye tekrarladı televizyonda ördek şarkısı çıkıncada vavavavava diyor başka hayvan sesi çıkarmıyor baba dede anana (anneanne) var Allah diyor arada ala ala daha çok (Allah Allah) işte halaya ala abla demeye başladı iki gündür hiç etrafındada abla yok ama çıkarıyor işte belli belirsiz kelimeler aç kapat tak ya da çıkara ba diyor mesela tecrübeli annelere sorum bu konuşma meselesi nasıl işliyor kitap okuyoruz zeka kartlarını gösteriyorum meyve sebzeli namna diye ısırmaya başlıyor 😅😅😅 daha ne yapabilirim nasıl teşvik edebilirim? Birden mi konuşucak yürümesi gibi yoksa böyle kaplumbağa adımlarıylamı ilerliyecez şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler