mervedmr İyi geceler anneler. Kızımın ateşi var saat 02.30da 1 tatlı kaşığı calpol verdim ama ateş hala düşmedi. Suan 38,5. Acaba dozu yetersiz mi geliyor. Siz ne kadar veriyorsunuz?
Gunsss mervedmr yaşından sonra tam ölçü verebilirsin demişti doktorumuz çorba kaşığı işe veriyorum ama dolu solu değil, covid ken calpol düşürmedi pedifen vermiştim 16 ayl 10 günlük oğlum
Arifeeee mervedmr kaç kilo bebeğiniz. Oğlum 11 kilo en fazla 6 ml verebilirsin dedi doktor. Bir ölçekten biraz fazla işte
Arifeeee mervedmr enfeksiyon tarzında bir şey varsa antibiyotik kullanmadan geçmez ama gün içinde götürün mutlaka doktora
Muhasebeciana mervedmr calpol hafif oldugundan dolayi benim kizimdada fazla erki etmiyor o. Dolven veriyoruz o yuzden he baktim atesi 37.5 gibi yukselmeye baslicagi zaman calpol veriyorum oyle etkisini gosteriyor ama obur turlu dolven ise yariyor benim kizimda. Eger dolven de gecirmezse inatci atesse doktorumuz gelin bakalim diyor veya nobetci baska doktor varsa su kisi nobetci beklemeyin gidin diyor dusmeyen inatci atesten kizim 3 ay once 3 gun hastanede yatmisti enfeksiyon cikmisti kaninda
EsZe Gunsss tam ölçü demek 5 ml demek o da 1 tatlı kaşığı demek. İçinden çıkan ölçü kaşığıyla aynı yani. Çorba kaşığı çok fazla isterseniz doktorunuza tekrar danışıp bir teyit edin bu durumu 🌸
Gunsss EsZe doktorumuz öyle söyledi çorba kaşığını tam doldurmadan verebilirsin artık dedi 1 yaştan sonra bende hep öyle yaptım 😒 tekrar soracağım 🙏
EsZe mervedmr dolven deneyebilirsiniz. Bazen hafif kalabiliyor calpol. O da düşürmezse doktora götürebilirsiniz bir değerlendirilmeli
Duyulurum mervedmr prospektüsünde 1-6 yaş arası 1-2 ölçek yazıyor. Bu da 5-10 ml demek. Evinizdeki tatlı kaşığı kaç ml biliyor musunuz? En iyisi varsa enjektörle vermeniz diğer türlü doz ayarlamak zor. Dolven yazmışlar o da her çocuğa etki etmiyor nedense
TospikOglusum mervedmr 4saatte bi ver canm. Kaç aylık eğer büyükse 4saatte bir dolvenle dönüşümlü ver,ılık dus aldır eklem yerlerini serin tut ,ince giydir
BusUgUr mervedmr calpol aya göre değil kiloya göre verilir demişti doktorumuz. Her 2 kiloya 1ml calpol vermelisiniz 6 saatte bir. yani bebeğiniz 8kg ise 4ml calpol vermelisiniz.
EsZe Gunsss doktorunuz çorba kaşığı üzerinden örneklediyse doğrudur, sadece tam ölçü dediğiniz için belirtmek istedim ☺️ Tabi sizin yine teyit etmenizde fayda var ☺️