Mavisimmm belki komik yada saçma gelicek ama okuduğum kitaptan öğrendiklerimden ve uygulayıp başarılı olduğum bı kaç örnek vereyim size. Oğlum yapmak istemediği zaman diretmiyorum en sevdiği oyuncağını alıp sevmediği şeyleri oyuncak üzerinde yapıyorum. Bez takmak istemiyorsa ayy kaka yaptın çok battı buralar,gel seni temizleyip bez takalım diyorum. Kıyafetlerini giymek istemediğinde bebegi konuşuyormuş gibi yapıp ağlama taklitleri çıkarıyorum sonra kendi sesimle tamam biraz böyle gez ama hasta olabilirsin diyorum, 5 dk sonra aa ateşin çıkmış hemen giyinelim diyorum bebeği oğlumla giydiriyoruz, oğluma da bak gördün mü giyinmedi hasta oldu dediğimde oyuncağına parmağıyla kızar gibi yapıyor hemen kıyafetlerini getiriyor sorunsuz giyiyor. Bunlarda ise yaramazsa en son telefonumla konuşur gibi yada oyuncaklarıyla konuşur gibi oğlumun duyacağı tonda gizlice dedikodu yapıyorum,oglum da sesiz konuştuğum için daha dikkatli dinliyor yine itiraz etmeden istediğim şeyi yapıyor. Kesinlikle inatlasmiyorum onu bi şekilde ikna ediyorum bazen hiç keyfim yoksa sevdiği şeylerden yararlanıp altını falan değiştiriyorum. Umarım işinize yarar 1 2 seferde belki anlamaz sık sık tekrar edin