Cndntnr Kızlar bebeğim 3.5 aylık 3 gündür tuvalete çıkamıyor her gün Zeytinyağı veriyorum bi çay kaşığı hem ağzına hem mamasına koyuyorum yok yapamıyor.. napıcam ne yapmalıyım çok ağlıyor
Tarihsever_2021 Cndntnr canım benim bebeğimde de bir aylıkken kabızlık oldu ne yaptıysam geçmedi doktor iki tane şurup verdi ve lağman verdi zorda kalırsan kullan diye. Onları kullandım 1 ayda ancak düzeldi. Ben o süreçte kulak çubuğunu zeytinyağına batırıp sık olmamakla birlikte poposunu uyarıyordum ancak öyle yapıyordu. Ama şimdi bişey farkettim. Form çayı içmeye başladım doğadan kayısılı. Bebeğim kakasını günde yapmaya başladı. Çünkü kabızlık düzelmesine rağmen en az iki günde yapıyordu. Şimdi günde 1 kez yapıyor. Ama çok kullanmamak lazım.
Tarihsever_2021 Cndntnr bu arada doktorlar 10 güne kadar yapmamasını normal karşılıyor. Ama biz anne olarak dayanamıyoruz tabi.
Efna Benim kızım da kabız sürekli. Kulak çöpünü zeytinyağına batırıp poposunu durtün çok içine girdirmeyin dikkatli yapın. Sonra da tuvalet oturusu yaptırın kucaginizda, ikinir yapar inşallah.