Prenses070219 Merhaba anneler. Yemek yapmayı seviyorum ama 2-3 çeşiti birbiriyle kombinleyemiyorum neyin yanına ne yakışır uyduramıyorum😂mesela pırasa yapıyorum yanında başka bi şey olmuyor. Önerilerinizi bekliyorum 🤩
BirAlparslanAnnesi Prenses070219 ben genelde pırasa yanına bişe yapmıyorım yoğurtla yiyoruz😂😂 mesela bugun tazefasülye yaptım yanına bulgur pilavı turşu falan 😂varsa aklınızda yazın yanına öneride bulunalım🌸
Mommysharkdoodoodoodoo Prenses070219 şöyle düşünün bir sebze varsa bir protein bir de karbonhidrat içeren ürün olsun. Mesela pırasa yemeği yaptınız içine pirinç de koyduysanız ekstra bir şeye gerek yok. Börek olabilir yanına. Başlangıçta da sebzeli mercimek çorbası. Alın size 3 çeşit. Bir de sarımsaklı yoğurt.
Usengeccanee Prenses070219 aslında bende pek uyduramam pek yemek yapmayı bilmediğimden kaynaklı hep düşünürüm. Mesela bugün yayla çorbası yanına ispanagim var onu kavurayim dedim bide biri patates püresi demiş ya onu yaparım yada brokoli var dolapta haşlar ekşilerim
BirAlparslanAnnesi Usengeccanee patates püresi genelde et tavuk vs yanında daha güzel oluyor aslında🌸 yayla çorbanız varsa bence yanında ıspanak kavurması yeterli çünki ıspanakta sebze brokolide yinede siz bilirsiniz tabiki 😇
Mom54554 Prenses070219 aynı bensiniz 😂bende öyleyim ve bugün pırasa yapacam yanına da bilmiyorum ne 😂
BirAlparslanAnnesi Mom54554 pırasayı ben pirinç ve nohutla pişiriyorum hem doyurucu hemde yanında ek bir yemeğe gerek kalmıyo yoğurtla yiyoruz☺️
Mom54554 BirAlparslanAnnesi bende pirinçli yapıyorum ama yine de yanına hafif bir şey olsa iyi giderdi diyorum da 😁 neyse ben Elmalı kek yapayım en iyisi 😁 pırasadan sonra kesin tatlı isteyecek canım
BirAlparslanAnnesi Mom54554 ahaha aynı mantık öyle olunca bende çay yanını boş bırakmıyorum 😂 afiyet olsun
Uzaymekiii Prenses070219 pırasanın yanına da bişey olmaz ki ama🥲🤭 bugün mesela et sote yapıcam yanına kremalı makarna salata tarhana çorbası🤷🏻♀️ Genelde çorba terbiyeliyse diğer şeyleri daha salça veya sebze ağırlıklı yapabilirsiniz ya da çorba salçalı/ sebzeliyse diğer yemeklerde yoğurt-krema kullanabilirsiniz🙂
use_use Prenses070219 içerisinde karbonhidrat bulunan sebze yemeklerinin ( pirinçli pırasa yemeği gibi) yanına ilave bir karbonhidrata gerek yok. Protein eklemelisiniz. Fırında tavuk , köfte vs gibi.