İlk çocuğum 13 yaşında. Elma suyu ile başlamıştık o zaman. Bugün de herşeyi yiyor, hiçbir şeyi reddetmedi. İkincide sistem değişmişti, inanılmaz yemek seçer. 3.’sü 5,5 aylık. Sistem değişmiş yine (4 yılda bir değiştiriyor bu doktorlar 🥰) sebze ile başlanıyor. Ben de öyle yaptım, ama elmaya dönmeye karar verdim 2.günde 🙈. Havuç, patates, balkabağı, brokoli, elma, armut 5.ayda başlanıyor şimdi. Muz, avokado, karnabahar, pırasa, pastörize sütle evde yapılmış yoğurt, irmik, ince bulgur 6.ay. Ispanak, kereviz 7.ay. Portakal, mandalina 8.ay. Patlıcan, bamya, çilek, kivi, bal 1.yaş. Bakla 2 yaş. Domates 8.ayda pişmiş olarak, 1yaşına gelince çiğ olarak veriliyor. 6.ayın sonunda tuzu alınmış beyaz peynir, 8’de 1’i ile başlanarak hergün bu oranda arttırarak yumurta sarısı.
İlk çocuğumda şekersiz açık çay veriyordum, mutlaka ver demişti doktoru. İkinci de aman ha dediler. Şimdi nedir diye sormadım.
Tecrübeme dayanarak en önemlisi 5 yaşına kadar ıslak ve kuruyemiş vermeyin! Herşeyi yiyor diye düşünmeyin. Ancak un ufak edip kekin içinde falan yedirin. Ciğerine kaçma riski çok yüksek, hayati risk içeren operasyon sebebi. İkinci çocuğumda ben içeride odadayken vermişler, çocuğu kaptığım gibi hastaneye gittim, ciğerin biri kapanmıştı, ölümden döndü. Ne çok abartıyorsun diye söylemişlerdi bir de, öksürdü açıldı bir şeyi yok dediler, iyi mi. Bilinçsiz olsam neler olabilirdi kim bilir.