Zeynepyaren sütten kesmeden bir ay öncesinde başladım mum üflediğin zaman büyümüş olucaksın, baban pasta getirecek, hep beraber alkış yapacağız artık bebek değil çocuk olacaksın. Kim meme emer? Bebekler. Çocuklar emmeeez. Sen mum üfleyince artık bebek olmayacaksın baban ineklerden süt getirecek onu içeceksin diye her emdiği zaman söyledim. Sonra doğum günü oldu o gece bak artık büyüdün bebek değilsin bebekler meme emmez günaydın olduğu zaman artık oğlumun emmesine gerek yok dedim o gece uykusunda emzirdim. Sabah olduğu zaman oyaladık, evde ailemiz vardı zaten oyalandı aklına gelmedi sonra alışkanlık tabi istedi. Bende dedim annecim sen büyüdün ya ne konuştuk dün seninle bebekler meme emer çocuklar emmez. Annenin sütü acı olmuş artık bak dedim. Sirke sürmüştüm baktı beğenmedi emmek istemedi ama her seferinde geldi açtırdı her seferinde sürdüm anlattım. Birkaç gün böyle geçti sonra alıştı zaten. Gece uyanınca sallamak zorunda kaldım su içip uyuttum alıştı canım. Anlatmanın çok faydasını gördüm. Arada uykusunda ağladığı istediği oldu, sarıldım burdayım annecim ama meme acı olmuş gel sarılıp uyuyalım dedim. Arkasını dönüp kendi uyuyor gece hiç uyanmıyor sabaha kadar. Uyanırsa su içip tekrar uyuyo.