Aliye_22 İyi akşamlar 20 aylık oğlum da tek bir kelime yok anne baba hiç bişey söylemiyor yürümede geç oldu 19 aylıkken yürüdü babası geç yürümüş ve konuşmuş nöroloji doktoruna gittik eeg çekildi sıkıntı çıkmadı şükür ama konuşup derdini anlatamıyor ben konuşuyorum beni dinlemiyor ne yapacağımı şaşırdım üzülüyorum da varmı böyle geç konuşan
Duyulurum Aliye_22 anlamsız şeyler söylüyor mu peki? Benim oğlum da konuşmuyor ama belli söylediği anlamsız şeyler var. Ve sizi dinlemiyor tamam ama anlamıyor mu? Anladığına dair bir belirti vardır illa ki
Leylikb Aliye_22 3 yaşına kadar problem olmuyor fakat 4 yaşını doldurmuş hala konuşmuyor ise kritik dönem başlamış demektir. Konuşmama durumu çoğu zaman psikoloji kimi zaman fiziki olgunlasmanin normal yaşıtlarından geride gelmesinden kaynaklanabiliyor.
Elanur İyi bir çocuk doktoruna muayene ettirin önce. O gerekeni soylecektir. TV , tablet, telefonla meşgul oluyor mu bebeğiniz ?
Aliye_22 Elanur Doktorumuzdan memnunuz iyi bir doktor 2 yaşını beklememizi söyledi ailede geç konuşan olduğu için
Aliye_22 Duyulurum anlıyor mesela dedene git biraz diyorum dedesinin yanına gidiyor su arıyor odada mutfaktan al.suyunu diyorum gidip sulugu alıyor basit komutları alıyor
Bsk12 Duyulurum benim oğlumda 2 yaşında girecek konuşmuyor anne baba dede mama aç hayır git bunlardan başka kelimesi yok söylediğimi anlıyor gösteriyor ama konuşmuyor erkek çocukları geç konuşur diyorlar ne kadar doğru bilmiyorum
Duyulurum Aliye_22 Her şeyi anliyorlar ama canlarının istediklerini yapıyorlar. Siz de gereken her şeyi yapmışsınız. Bundan sonra yapılacak şey bunaltmadan konuşmaya teşvik etmek. Bunalinca da hissedip bilerek yapmıyorlar. “Annem için baba demem çok önemli o zaman baba demeyeceğim” diye düşünür. Benim 18 aylık oğlum bana “ne” diye sesleniyor ve bunu sadece benim mutlu olmamı isteyince yapıyor. Mesela kızgınsam gülmem için yapıyor. Ya da kendi keyfi yerindeyse yapıyor. Normal zamanda bana hiç seslenmiyor.
Tecrubelianne Aliye_22 gelisim uzmanina gotrdum klasık seyleri soyledi iste genetikte olabilir dedi benim dayilarim 6 yasinda konusmus dert etmiyorum bende artik elbet konusur bigun herlade okula vermeyi dusunuyorum zaten
Duyulurum Bsk12 cevdemdeki kız bebekler bıcır bıcır konuşuyor. Ama bizim oğlanlar böyle. Bence doğru erkek çocuklarının geç konuşması gerçeği benim oğlum da tek hece ile bazı şeyleri söylüyor. Mesela baba BO. Anne NE. Dede Dİ gibi. Kolaya kaçıyor ve derdini böyle anlatabildigini fark ettiği için bu yoldan gidiyor
Leylikb Aliye_22 öneri olarak eğer aile içinde çocuğa bağırma esler arasındaki tartışmalar çocuğun yanında yapılıyor ise bu durumu bianonce çözüme kavusturmak gerek. Eger genetik ise siz çocuğunuzla iletişim kurmayı sürekli devam ettirin amacınıza ulaşacaksnz. Eğer altında genetik veya psikolojik şiddet gbi durumlar yok ise bazen çocuklarda mükemmel konuşma isteğinden kaynaklı konuşmayı reddetme durumu gözlenebiliyor. Sabir ve emek isteyen bir durum stres yapmayın çözüm odaklı olduğunuz sürece herşey yolunda girecektir.
Aliye_22 Leylikb eşimle hiç tartismayiz yanında ama ben kız kardeşime bağırıyorum arada o etkiler mi onu bilmiyorum
Leylikb Aliye_22 çocuğun yanında gerçekleştirdiğimiz olumlu veya olumsuz tüm eylemler kişi farketmeksizin etkiler
Leylikb Aliye_22 Anldm çocuğun yanında tepkinizi gizlemeniz gerekiyor ne kadar huzurlu bir ortam olursa o kadar kolaylaşır işiniz. Çocuğunuz çok hassas bir çocuk öfkeyi yeni keşfetmiş olabilir ve bu öfkeden etkilenip icine kapanıklık durumu oluşabilir. Öfkenin çocuğunuzun içinde büyük bir korku oluşturmuş olabilir.