Annezey Tadimlara başlayacağız ama hala nelere alerjisi olduğunu bilmiyoruz. Hangi sebzelerden başlamam gerekiyor? Ve doktorumuz 3 gün değil 5 gün aynı sebzeyi tattırın dedi sizce de çok değil mi ?
Arzum-fle Benim kızımin da süt alerjisi var. Ben 3 gün kuralına uygun olarak havuç, armut, pırasa, avokado, yumurta sarısı, bak kabağı, muz ve elma verdim.
Arzum-fle Annezey evet önce 10 gün yaptık, belirtiler azaldı, sonra bu süre daha diyet yapıp tamamen bıraktım süt ürünleri içeren herşeyi. Ama daha sonra sütum çok azaldı diye bol bol tahin ve helva yedim, maalesef benzer belirtiler onda da çıkınca onu da kestim.
Annezey @Arzum-fle Ben 1 buçuk ay süt diyeti yaptım hiç belirti azalmadı mukuslu kaka var geçmedi. Alerjik besinler neler bilemedim bide mukuslu kaka devam ederse nerden bilecem ki neye alerjisi olduğunu.
Arzum-fle Onu bilmek mümkün değil ama kademe kademe azaltıp tespit edebilirsiniz. Bu arada doktorumuz mukuslu kakanin tek başına alerji göstergesi olmadığıni söyledi. Ayrıca çikolata dahil kesmiştim ben içinde en ufak inek sütü proteini barındıran herşeyi kestiniz mi? Bir de susam çok alerjik, susamdan üretilen şeyleri de kesip deneyebilirsiniz