Ayazcik Oğlum 4 aylık beslenme reddi yapıyor 5 6 saat emmese acıkmıyor zorla içirmeye çalışıyorum ağlıyor kilosu az iyice zayıflayacak diye korkuyorum bu sorunu yaşayan var mı çözüm buldunuz mu 1.
1ben1eymen Ayazcik 9 aylık bebeğim ve tam 8 aydır beslenme reddi daha doğrusu süt reddi yaşıyoruz. Daha 2 haftalıktı emmeyi bıraktı, sağarak biberon ile vermeye başladım ama asla ne uyanık ne uykuda içmek istemiyor. Şuan günde sadece 2 defa veriyorum süt kaşıkla ya da uykuda ağzına damlatıyorum biberon ile. Çok zor bir süreç. Sizinki geçici bi şeydir umarım.
3anneelif Ayazcik ben yaşıyorum şuan üç buçuk aylık artık iki gündür sağıp biberonla veriyorum içiyor en azından süt gitmesin diye
Denizinannesiii16 Ayazcik 4. Ay atağı yaşıyor olabilirsiniz o aylarda bende yaşamıştım çok zorlamayın istemiyorsa acıkınca kendisi isticek nasıl olsa. Zorlamak daha büyük sorunlara neden olabilir. Evet onlar aç kalınca bizde üzülüyoruz ama akışına bırakmak lazım ☺️
Havvakck 1ben1eymen merhaba bizim de öyle 7;5 aylık gece hiç kalkmıyo uykuda nasıl akıtıyorsunuz ağzına
1ben1eymen Ayazcik Belki atak dönemindendir. Çok zorlamayın, ben o hatayı yaptım ve şuan tamamen psikolojik olarak nefret ettiğini düşünüyorum.
1ben1eymen Havvakck Gündüz asla içiremedim ne uyanık ne uykuda. Akşam ve gece 2 defa veriyorum oda şöyle. Ağzında emzik varken emziği aşağı yani alt dudağına doğru çekip ağzını aralatıyorum. Sonra biberon ucunu sıkıyorum biraz damlayınca emziği düzeltiyorum. Emerken yutuyor 🤦♀️ Berbat bir yöntem ama baska çarem yok aylardır böyle içirebildim anne sütünü bebeğime. Büyüdükçe zorlaştı tabi 1.5 saatte anca bitiyor. Bu sebeple azalttım sütü. Gündüz sadece ek gıda alıyor. 1 yaşta da tamamen bitireceğim süt olayını. Aşırı yıprandım.
Yabusra343677 1ben1eymen emzık verıldıgı ıçın bebekler emek ıstemez meme ve beslenme reddı Yaşar bızde çok yaşadık emzırme danışanımız soyledı emzıgı bıraktık
1ben1eymen Havvakck sabah 7 de kahvaltı (yumurta sarısı, labne, pekmez, ceviz, fındık ile bulamaç tarzında) 11 gibi meyve. 14 te çorba(her gün farklı) 17 de yoğurt. Akşam da 2 defa anne sütü.
Sibel43- 1ben1eymen sigara iciyormusun canim ek gida aliyorsa doyuyordur kendini yipratma bence bizde ayni seyleri yiyoruz onun yedikleride sutle bir nevi es deger bende ek gidada cok zorlaniyorum mesala sute veriyor hep kendini
1ben1eymen Sibel43- Yok içmiyorum. Şükür ek gıda kurtarıcım oldu zaten. Ek gıdaya kadar aşırı zorlandım. Her bir süt öğünü 1-1.5 saat sürüyor ve ek gıda yokken günde 6 defa falan o şekilde içiriyordum. Şükür şuan 2 defa veriyorum. 3 ay sonra tamamen bırakcam zaten.