Hanımlar öncelikle üç aylarınızı kutlarım mübarek olsun sormak istediğim konuya gelirsek de benim bebeğim oğlum bir ay 22 günlük sezeryan doğum doğum yaptım ilk zamanlar sütüm geliyordu hatta Sağım Yapıyordum İlk iki hafta 75 80 leri bir beslenme de görüyordum ama şimdi 25 bile çıkmıyor Biz baştan beri mamayla destekliyoruz İlk haftalar emzirirdim Sağdıgım anne sütünü verirdim Sonra mama verirdim öyle girişimi güzel olurdu kontrole götürdüğümde doktor gayet iyi gidiyor Derdi Ama şu an sadece 2.03 damla göğüsümden süt geliyor Öyle olunca da cocuk meme tutmak İstemiyor ben yine tuturup iki üç damla olsa bile veriyorum anne sütü faydalı alsın diye şimdi demek istediğim sorunumuz a gelirsek şu oğlum gündüzleri cok güzel mama yiyor besleniyor biz doktor a sordugumuzda hem anne sütü hem mama ile besleniyorsa 3 saate bir verin besleyin dedi reflü olmasın diye reflü olmaya yakın bi bebek oğlum ilk zamanlar öyle gidiyordu ilk anne sütü sonra mama mama ölcüsünü de az tutuyorduk anne sütü olunca güzel gelince ama şimdi anne sütü yok pek mama ile destek oluyor her beslenmede bile iki üç damla gelmiyor günde iki beslenmesinde anca anne sütü alıyor geçenlerde doktora götürdügümde doktor dedi ki kalca ultrosunu yapalım bende tamam dedim yaptık ettik sonuçu söyledi gelişim geriligi var dedi kundak yapıyormusunuz dedi bende bikac defa eşimin annesi yaptı dedim yapmayın dedi bi ay sonra tekrar bakılacak kalca ultrosununa dedi sonra şikayetimiz şuydu kanlı mukuslu dışkı yapıyordu onun icin götürmüştüm doktor alerjisi olabilir izmir e sevk etti randevu aldım alerji testi yapılsın alerji testine sok dedi bu ayın dokuzunda randevu götürcem böyle bişey ilk dogdugunda ilk haftalarda olmadı çünkü ozaman ilk anne sütü alıp sonra yetmediği icin mama alıyordu şu son zamanlar hep mama alıyor ilk çünkü dedim gibi sütüm hiç yok yani ve dışkısı hep az hafif mukuslu kanlı oluyor mama olarak aptamil kullanıyoruz bana akıl verin ben ne yapıcam bu süreç nasıl ilerlicek başlarda aşırı gaz sancısı vardı onda zorlandık şimdi şükür azaldı ama bu sorun cıktı birde geceleri cok uyuyor ve mama yemek istemiyor az yiyor bazen bende o uyanmayınca uyuya kalıyorum az beslenme saati bi yarım saat bi saat geciktiği oluyor alarm la bile zor kalkıyorum beslemek icin uğraşıyorum dinlene dinlene yemesi normal ama cok zorlanıyor yerken geceleri hep hırıldıyor nefesi kesiliyor yanlış pozisyon da mı besliyorum acaba gece o da uyku sersemi oluyor bende gündüzleri de böyle oluyor ama gündüzleri cok değil birde kullandığım biberondan da kaynaklı galiba biberonu yarısını ağzına götürüyor sadece uc kısmı degil gaz da oluşuyor böylece biberon da mamayı vermeden önce biberonu calkalıyorum pütürlü kalmasın diye bu sefer cok gaz oluşuyor o zamanda iyi degil zorlanıyor bu anti kolik gazlı bebekler icin biberonlar var onlardan mı alsam birde ben artık anne sütü veremedigim icin iki saate bi beslesem diyorum benim gibi sütü gelmeyipte mama verenler beslenme düzenini nasıl oluşturdunuz gündüzleri de pek uyumuyor 10 15 bazen anca yarım saat uyuyor gündüzleri devamlı ilgi kucak istiyor etrafa bakınmak istiyor iş yapamıyorum bu duruma nasıl cözüm bulcam devamlı sallanmak istiyor ana dizisi aldık kendiliginden sallanan tiplerden degil sizin sallamanız gerekiyor o da zor oluyor işim gücüm oluyor devamlı sallıyamam acaba diyorum bu otomatik sallanma özellegi olanlardan mı alsam kullanlar varsa memnun mu yorum yapsın devamlı düğmeden calıştırmak mı gerekiyor bi kere calıştırınca bi kaç saat öyle idare ediyormu bizim gibi olan varsa neler yaptınız lütfen bizede banada fikir verin stresten sıkıntıdan eşimin ailesi ve eşimin yaptıkları pisliklerden dolayı sütüm kesildi eşim hatasını anlayıp özürdiledi ama anneci oldugu icin aramızda anlaşmazlıklar oluyor tartışma oluyor iştahım da yok kesildi onun sebebi de görümcem eşim covid oldu bi hafta önce geldi o durdu başımda eşim ailesinin yanında boş bi evleri var orda durdu bizde bişey cıkmadı cocuk da test oldu bende şükür bizde bişey cıkmadı olmadı ama işte o süre zarfında görümcem Anca koca parası yersin işin ne ye tabi abimin parasını dedi okadar zoruma giti zamanında oglumun oda takımını babam aldı hamileligim boyunca bana ayda 400 500 tl para attı eşimin ailesi de bunu öğrendi etti hep babamdan bişey beklediler beklenti içine girdiler kendileri bişey yapmadılar torununa ben buraya hesap açmıştım giremiyorum ona şimdi hatta Happy mom dan bilenler bilir beni cok zor bi süreç gecirdim hem hamilelik te hem dogumda ölümden döndüm şimdi dogurdum tam herşeyi unutup oğluma odaklanıcam çevre baskısı eş sorunları sıkıntılar dan sütüm hepten kesildi iştahım da yok başlarda günde iki litre su içerdim şimdi iki bardak anca güzel yemek yerdim kahvaltı ederdim ara öğün yapardım şimdi bi kahvaltı yapym oda yarım yapıyorum oğlum durmuyor gündüzleri ondan pek kahvaltı edemiyorum birde akşam anca bişeler yiyebiliyorum ev işlerine yetişemiyorum çünkü oğlum gündüz hiç durmuyor ağlıyor az uyuyor devamlı sallanarak uyumak kucakta uyumak istiyor beşiginde uyumak istemiyor iş yapamadım ev dağınık diye eşim azarlıyor ne bicim karısın sen ne biçim annesin hem sütün yok hem iş yapmıyon ne işe yararsın ki diyor devamlı kenara çekilip ağlıyorum lütfen bana yardım edin kafam da bunları düşünmeden tek kendime evladıma odaklanıp sütümün gelmesi icin uğraşmak istiyorum çünkü cocugum anne sütü istiyor memeye cok hevesli benim sütüm yok yardım edin fikir verin bana