Ecemsu12 merhaba. Bebeğimde çoklu besin alerjisi vardı. Süt, yumurta, tavuk, kırmızı et, balık, tahin, susam, ceviz gibi tüm kuruyemişler, vişne kakao alerjisi vardı. Hatta ek gıdaya geçince patates havuç şeftali bezelye ve kerevizte bebeğime verince alerji yaptı. Bu kadar çok şeyi yemediğim halde sütüm hep fışkırarak geldi. Hiç azalma olmadı. Endişe etmeyin. Sütün azalmasına neden olan şey yediklerimiz değil. Önemli olan yemek arasını çok açmamak, kan şekerinin düşmemesi ve bol su içmek. Resmen aylarca kahvaltıda zeytin ekmek akşamları makarna patates ya da sebzeyle beslendim. 2 aylıkken diyete başladım şu an 14 aylık. Eğer alerjiden şüpheleniyorsanız diyetinizi bozmadan bir süre gözlemleleyin. Bebeğiniz gerekli olan kalsiyum, protein vs zaten depolarınızdan alıyor. Anne sütü gereken vitamin vs bunları sağlayarak gelir. Bebeğiniz zaten depolarınızfan alır ama siz mutlaka kendiniz için kalsiyum takviyesi kullanın. Bu arada bu depolardan kullanma olayı kesin bilgi ders kitabımdan okudum. Sadece c vitamini depolardan kullanılmıyor onu günlük tüketmeniz lazım