DeryaPoyraz Doğum yapalı 10 gün oldu sütüm hala gelmiyor bebeğim besinsiz kaldığı için sıvı kaybı oldu hastanede yattı süt için öneriniz varmı lütfen yardımcı olun mama veriyorum süt gelmediği için bebek her daim süt gelmese bile emzirmeye calsyrm ama istemiyor mamadan lıkır lıkır geliyo çünkü
TosbiginnnAnnesii DeryaPoyraz canım öncelikle mama kötü birşey değil bunu unutma :) ve bol su tüket emzırmeye calış sakın etraftan gelen seslerı konusmaları duyma yok sutun yok yok mama verme yok bılmem ne cart curt bende emzırme+mama gidiyorum … bol su ıc rezene iç yesıllık tuket ve sagım yap sutun gelene kadar damarların acılsın vakumlandıkca goguslerın….
Eylulllllll DeryaPoyraz Allah’ın izni ile aynı vakitlerde anne olmuşuz … ben de artsın diye tahin helvası , pekmeze biraz kuru maya , dereotu , bol su, bol hoşaf , hurma , humana çayı , rezene çayı içiyorum. Allah yardımcımız olsun inşallah 🙏🏻🌹
Cherryblossom DeryaPoyraz sagım yaparsanız gelecektir yakın zamanda bir de duş alın duş altında masaj yapın uzulmeyin normal gelir. Mamayı siringayla verin biberon kolayına gelıyır bebeklerin emmek icin caba göstermiyolar baslarda🌸🌸
Yasemin38 DeryaPoyraz banyoda sıcak suyun altında masaj yap canım göğüslerine. Bulgur,dereotu,dut kurusu,incir,hurma,yeşillik tüket bolca ve bol bol su iç 2.5 3litre ve sık sık emzir bebeğini canım. Mamayıda biberonla verirsen ondan kolay ulaşıma alışır ve memede çabalamak istemez ağlar kendini geri çeker. Eds diye bir yöntem var onuda kullanabilirsin sütün gelmesi için. Sürekli memeni vermeye çalış o emdikçe kanallar uyarılacakki sütün gelsin canım
DeryaPoyraz TosbiginnnAnnesii peki mama sonrası su veriliyrmu 1 çay kaşığı kadar biraz tecrübesizm ve mama verince bana vicdan yaptryolar çok fazla mama istiyi saat başı uyanyr 50 ml kadar veriyirum bide hastanede yattığı için korkuyorum Tekrar besinsiz kalsın sıvı kaybi olsun istemyrm tüm önerileriniz dinlemeye hazırım
DeryaPoyraz Eylulllllll ins ama ne yaparsam yapayım süt gelmemsi normal mi acaba sezeryan etkisi diyolar ama 10 gün oldu
TosbiginnnAnnesii DeryaPoyraz kesınlıkle kımseyı dınleme vıcdanda yapılcak bısey yok ortada… anne sutu degerıne yakın mamalar … hepımızın basına gelen gelebılcek seyler … kımseyı dınleme kımse senın cocugun rızkını vermıyor … su falan verme sakın… bana hemsıre mamayı 50 cc yapıo ölçegını nasıl ayarlıyosun ? 30,60 olarak gider 30 cc yap suanlık yetıcektır öısesı kucucuk 50 fazla gelebılır ilk 1 haftada.. eğer 50 ıcıyosa onu 60 yap 1 ölçek 30 cc demek cunku mamanın ayarıyla oynarsan bebegın susuz yada yetersız besın alabılır
Eylulllllll DeryaPoyraz benim de sezaryen, suyum geldi makat geliş olunca da sezaryen denilmişti . Olsun moralinizi bozmayın , ben de öyleyim fazla kafamaıxa takıyoruz . Mama diye iyi bir seçeneğimix var . Ne yapalım , olmazsa da nasip . Üzülmeyin inşallah 💝
DeryaPoyraz Mama saat başı istiyor meme geleni istemiyo çünkü biberonda akışkan olduğunu biliyor hep mama hep mama oluncada vicdan yapyrm yiyorum da çok stres yapıyorum onunda etkisi var sanırım yetemiyirum diye çok üzülyrm
DeryaPoyraz TosbiginnnAnnesii 60 CC 2 ölçek şeklinde int mama veriliyrsa jesinlike su verin diyor hastanede yattgnda verilmedi ama ağzı hep kuruyo gibi aranyr çünkü
TosbiginnnAnnesii DeryaPoyraz onu bılmıyorum bana dıyen olamdı o sekılde… ben 60 cclik yapıyorum ama 60 cc yi cok az gecıyorum susuz kalmasın dıye 69 deıl 65 mesela
DeryaPoyraz TosbiginnnAnnesii Anladım çok teşekkür ederim çok sağolun süt gelene kadar mamaya devam daha çok yeni illaki süt gelir diye düşünüyorum hadi süt geldi diyelim bebek mamaya alışmışmu oluyr anne sütü reddeder mi
TosbiginnnAnnesii DeryaPoyraz anne sutunu almaz dıye bısey yok :) memenı alması ıcın mesela sey yapbak ıse yarıcaktır beslenme sondası al bebekler ıcın olandan ucunu gogsune bantla dıger ucunuda bıberona koy ve gogsunu ver bbege nette var nasıl uygulandıgı… benımde sutum var mesela ama bebegıme yetmıyor bende mama verıyorum mutlu bebek mutlu anne baba demek bunu unutma sakın.. bıberonun anne memesıne yakın olandan olsun ama kesınlıkle.. yada sırıngayla ver mamayı ama dıkkatlı ver ıyı ayarlaman lazım basma olayını sırıngada..
TosbiginnnAnnesii DeryaPoyraz hem bu sayede memeyı emer kavrar sutun gelmesını saglar cektıkce hemde mamayı memeden alıyomus hçgıbı hısseder meme reddı yasamazsın
KaganMert Karnı doyunca memeyi istemez bence mamayı azaltın ki memeyi emsin ki süt de olsun memelerden ne kadar talep olursa o kadar süt gelir bebek emmezse bile iki üç saatte bir sağım yapın 10ar dakika