H_Nur_K Merhaba Hanımlar, Bugün doktorumuz süt ve süt ürünlerine ara vermem gerektiğini söyledi.5 aylık bebeğim var kaka tahlili sürekli kötü çıkıyor. Süt diyeti yapan anneler sizden ricam ek olarak nelere dikkat etmeliyim yardımcı olursanız çok sevinirim
Patilimom H_Nur_K süt ve süt alerjisinde genelde soya içeren ürünler de alerji yapıyor. Susam ve Bir de kabuklu yemişler fıstık fındık vs en çok alerjiye sebep olanlar. Kırmızı meyveler de yine alerjiye sebep beriyor ama siz herşeyi kesmeyin tabi zamanla doktorunu yönlendirir benim listem çok kabarıktı
Asknur Patilimom Bende dün fıstık tükettim bugün bebeğimin kakasında sümüklü yapılar vardı. Bende süt diyeti uyguladığımdan beri olmuyordu. Fındık fıstıktan dolayı sümüklü kaka olabilir mi?
Ynianne Benim kızımda 6. Aya girdi besin alerjisinden şüphelendik öncede vücutta kuruluk egzama gibi bişey vardı krem vermişti şimdi de yoğurt verince alerji gibi bişey oldu vücudunda doktor kuruluğu alerji tetiklemiş olabilir dedi. Süt ve süt ürünlerini keselim dedi. Ama herşeyin içinde süt var nasıl olcak kek pasta dıştan hazır gıda çikolata vs hiç mi yememeliyim acaba
Cannne Ynianne maalesef paketli gıdaların çoğunluğunda süt ve süt ürünleri olduğu için yememeniz gerekiyor yani benm diyetisyenim tavsiyesi o şekilde
Patilimom Asknur evet malesef çok etkiliyo. Bebeğim 11 aylık oldu süt alerjisi geçti ama geçenlerde içinde fıstık olan birşey tükettim yanlışlıkla yine mukus ve kan vardı.