YeldaKuzey Cumartesi günü yakın bir arkadaşım ve eşi akşam yemeğine geliyorlar. Kırmızı mercimek çorbası, çökertme kebabı diye düşündüm fakat yanına başka ne yapabilirim? Veya sizin önerdiğiniz başka bir menü var mı 😍
Ipegim YeldaKuzey pilav salata ve ortaya birkaç meze yoğurtlu havuç tarator olabilir yeşil mercimekli salata var ondan olabilir nefis yemek tariflerine bakın orası çok iyi
tekboynuzluat YeldaKuzey çökerme zaten ana yemek onun yanına pilav vs olmaz. Onun yerine mezeler salata falan yapabilirsin bir de tatlı oh mis
AytenMina YeldaKuzey menü harika çökertme kebabına bayılırım cok güzel düşünmüşsüniz. Mercimek corbası ve çökertme kebabı ok bence yanına pilav istemez ama zeytinyaglı yapabilirsiniz mesela biber dolması veya sarma ortaya koyabilirsiniz. Kaşarlı mantar yapabilirsiniz hem basit hem cok leziz oluyor. Salata yapıp turşu da koydunuz mu bence menü tamamdır
YeldaKuzey Ipegim cokertmenin yanına pilav olurmu kararsız kaldım bana göre olurda patates ve pirinç bilemedim 🙈
BirAlparslanAnnesi YeldaKuzey pilav yerine ortaya biraz kuru dolma doldurabilirsin çeşit olur hem..humus yapabilirsin
Ipegim YeldaKuzey bana göre olur ama sizi bilemiyorum benim için doyurucu yemekler önemli mesela eşim normal şartlarda yemez ama herkesin mide kapasitesi aynı değil bazı insanlar çok yer o yüzden yaparım yemezse zaten almayayım der
YeldaKuzey tekboynuzluat kırmızı mercimek çorbası çökertme kebabı havuç tarator turşu kaşarlı mantar bir iki meze daha yaparım. Tatlı olarak varmı önerin hafif sütlü birşey🙈
Canan_2 Ben yakın zamanda yapacağım menüyü size söyleyeyim. Yoğurtlu çorba Tavuk şiş bulgur pilavı közlenmiş biber domates Turşu ortaya kaşarlı mantar Zeytinyağlı yaprak sarması Çoban salata Şehzade kebabıkebabı Tatlı olarak da Cheesecake Ara sıcak olarak da belki sulu köfte düşünebilirim 🙈 Ben biraz fazla çeşit yapıyorum hem göz hem karın doysun diye 😬
tekboynuzluat YeldaKuzey aynen daha güzel olur böyle. Tatlı muhallebili kadayıf olabilir hem hafif hem göz dolduruyor🥰
Canan_2 YeldaKuzey Zor oluyor ama ben 4 yasinda bir oğlum ve 4 aylık kızım ile zar zor yapıyorum 🙈 yoğurtlu olarak da kırmızı pancar yoğurtlaması düşünüyorum
BirAlparslanAnnesi YeldaKuzey rica ederim ne demek 🌸 ortayada meze yaparsanız bi kaç çeşit gayet yeterli humus mesela çok güzel olur babagannuş olabilir(hatta bimde kavanoz köz patlıcN var 1 tane ondsn alıp ekşi tahin karıştırarak harika meze yapabilirsiniz)
Canan_2 YeldaKuzey eminim ki yapabilirsin şimdiden kolay gelsin ağız tadıyla yemek nasip olsun inşallah 🙏🏻