Alisyamm Öncelik kızınız kaç yaşında ?
Oğlum 2,5 yaşında tamamen kendi isteğiyle başladı. Ama ben hep sordum tuvalete oturmak istermisin diye. Oda her defasındA ben daha büyümedim dedi. Sonra bir gün ben dişlerimi fırçalarlen kapalı klozetin üstüne oturdu. Tabi hemen övdüm artık büyüdün galiba korkmadan kendin oturdun tuvalete dedim sonra babasını çağırdım oda sevincini gösterince çok mutlu oldu. Sonra 10 dkka sonra geldi çişini yapmak istediğini söyledi yaptı. Ertesi günde çişini yaprı ama kakayı reddetti. Sonra evde ikitane bezi kalmıştı bunlar bitince artık bez almıcağımızı kakasınıda tuvalete yapmamız gerektiğini söyledim tamam dedi. Bezler bitince itiraz etti ama ben artık bez almamaya kararlıydım. Kakasını tutamayınca mecbur geldi çünkü altına yapmaktan aşırı rahatsızlık duyardı hep bezliyken bile uzun süre kakalı kalamazdı. Bir hafta bazen istekli bazen dirençli göstrerej geçti. Kaka tuttuğuda oldu ama o süreçte bol bol konuşmak kendinden örnekler vermek sanırım iyi geldi 10 gün sonra alıştı zaten. Şimdi 3 yaşında çok şükür bir sıkıntın yaşamadık.